Människor är ett underligt fenomen

Kriget som påverkas av andra världskriget slutar aldrig. Över 60 år har gått men ändå vägrar tjurskallarna i Israel och Palestina att ge sig. Det handlar om Gud, vilken tro man har och vem som äger vad. Vem är Gud? Finns hon/han? Tänk om allt är en saga, som berättades för flera miljoner år sedan, och nu dör människor på grund av den. Om miljoner år kanske människor krigar på grund av Astrid Lindgrens sagor.

I Vatinkantstaten sitter en uråldrig stjärngosse och dödar folk med sina ord mot kondomer. Miljontals människor litar blint på denna gubbe i strut.

Gubben i den låsta lådan testar kärnvapen och skrämmer en hel värld. Den Sovande Tigern blir rasande (men i själva verket livrädd). Världen har visst glömt bort vilken nation som är den enda i världen som har använt kärnvapen.

Mannen som rider tigern, han med kopplet i sin hand pekar med sin piska mot ett land och beordrar: "Hitta kärnvapen!"  Åren går och oskyldiga människoliv spills. Mörkertalet 650 000 blir känt världen över. Men några kärnvapen hittas inte. Mannen på tigern rycker på axlarna och drar tillbaka till golfbanan.

Yttrandefriheten stryps långsamt i det forna kommunistlandet. Hemligheter som är livsviktiga begravs. President P säger lamt att den som mördade journalisten ska hittas. Kanske. Egentligen är P väldigt rädd att hemligheten skulle läcka. Det var rätt bra att journalisten försvann för hans del.


Här i Sverige skänker vi en tanke åt de som drabbas, men sedan fortsätter vi läsa Klick!. Natasha Peyre har hånglat med Marcus Schenkenberg och Idol-Felicia tackar nej till Idol-Ola!!


RSS 2.0