Till Svetlana

Svetlana är helt borta. Hon gav ifrån sig ett läte som går att likna vid en liten näbbmus som hamnat i kläm (skviik!) och sen... svart.


Du måste finnas, du måste, jag lever mitt liv genom dig.
Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav.
Du måste finnas, du måste, hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting, om du inte fanns.


Mickslick

Nu är min syster 18. Hon får numera skåla inne på Kittelfjäll, köra bil (som hon redan kvaddat, syster upp i dagen) och rösta. Hon har blivit så vuxen att hon kommer ned till Yran nu i helgen för att "supa skallen av sig". I'm troubled: hon ju bara ett litet barn, som jag vill låsa in i huset så att världen inte ska drabba henne. Måste i alla fall se till att hon aldrig äntrar Pentryts lokaler... stackars lilla ungen, hon kommer ju bli helt förskräckt när hon ser porr live. Tänk om något slusk skulle försöka hångla med henne, åh herregud. Hon kan ju inte försvara sig! En hårig tunga som våldgästar min systers ansikte. Nej. Pentryt är förbjuden mark, 18 eller inte.

Ja, hunden är ju knepig, men titta så skör hon är!
Som ett ägg balanserat på ett hårstrå ovanför ett betonggolv.

En bra sommar

Först nya avsnitt av Pushing Daisies och nu det här! Helt plötsligt är det inte så dåligt att inte ha något jobb i sommar. Jag älskar livet!


Jag viker ut mig!


Detta är då mina fötter som har fått lite sol på sig. Gladiatorskor har
onekligen sina nackdelar. I verkligheten ser det ganska läskigt ut, ungefär
som om mitt skelett vill lämna mig.



Mitt blåmärke från blodprovet. Hade kortärmat hela dagen igår bara för att
visa upp mig. Nynnande Michael Jackson - Bad och låtsades att jag
inte hade ont. Vill även tillägga att min arm inte ser ut som en kycklingfilé
egentligen, det är bara en osmickrande vinkel.


Bergsbestigning

Blodprov är för mig vad ormar är för andra. Skrämmande, obehagligt och livsfarligt. Varje gång jag ska ta "ett litet stick" frågar jag om det kanske skulle gå för sig att ta i fingret istället. Det slutar alltid med tio plåster, ett på varje finger. Tror att mitt blodtömda ansikte hjälper mig i övertalningen. 
    I dag tog jag ett riktigt blodprov. Sju (!) jävla flaskor fylldes. Mascarafyllda tårar rann, deodoranten gav vika och i slutet började jag sluddra. Tydligen ett tecken på att jag var nära på att svimma, om jag ska tro på läkaren. Vilket jag gör. 
    Poängen: Jag klarade det. Två vita plåster senare (första försöket misslyckades... tortyr, indeed) och jag har aldrig varit så nöjd med mig själv förut. Inte ens när jag vann Småstjärnorna i Badhusparken år 2000.


Jag åldras

1. Igår led jag av halsbränna. Någonting brann inom mig, inte som en dålig metafor, utan på riktigt. Har aldrig förut känt något liknande, men förstod på en gång att det var halsbränna. En typiskt du-vet-när-du-känner-det-grej. Kollade med en internetdoktor, och jag måste säga att orsakerna är föga smickrande; graviditet, övervikt och andra ångestframkallande faktorer. Skyller dock på alkoholen, som i för sig är ångestframkallande, den med.

2. Måste betala på vårdcentralen (hälsocentral, fnys) och är numera så fattig att jag sprang ut i hissen efter följande sms:
"Det ligger tre kronor i hissen, skynda!". Att vara fattig känns å andra sidan lite mer ungdomligt, woho!

3. Snackade recept hur länge som helst sist jag var hemma. Ska börja använda sambal oelek oftare, helt klart.

4. Mina visdomständer har börjat växa. Så himla jobbigt med mer kött i munnen. Lät äckligt med ökad köttvolym, men så äre! Har tillbringat dagen framför spegeln för att försöka "fånga ögonblicket". Ser allt en liten bulle, täckt av KÖTT.

5. Har blivit beroende av handkräm. Snart kommer jag förmodligen flytta tuben till fönsterbrädan och smörja in mina händer innan jag släcker lampan.


Är bara en tidfråga innan jag börjat tjata om min biologiska klocka.

SOS

Jag bor med dessa människor.

Michael, jag och GES

Har planerat allt. Jag reser till LA (för det är väl där de hänger, dessa männsikor?) och hänger utanför hans lägenhet. Sen, när han kommer hem från något coolt ställe, kommer jag "råka" gå in i honom och spilla kaffe på hans tröja. Först kommer han bli irriterad, men sen kommer han inse att det ju jag - människan han har väntat på i hela sitt liv! Det är jag som gör honom hel! Sen, från ingestans:
Då hör jag fåglar sjunga, och marken börjat att gunga. Jag antar att det är lite löjligt - men möjligt. Åhåhåhåhaa. Håll mig, och lova mig, stanna världen en stuuund!




När sova blev en konst

Det kliar under min stortå. Kli kli kli. Såja.

Det kliar fortfarande under min stortå. KLI KLI KLI. Hm. Såja.

Men vad händer egentligen under min stortå?! KLI KLI KLI! Såja.

Tänk om en spindel har lagt ägg under min hud. Läste om det någonstans, fullt möjligt. Åh, herregud, jag vill inte vara ett hem åt en massa spindelbarn. Hm, "Spindelkvinnan"... där har jag mina 15 minutes of fame! Å andra sidan... NEJ! TÄND LAMPAN! Hm, ser helt normalt ut. Men varför kliar det?!

Loppor kanske?

Det kliar på min rygg. På min vänstra vad. Under min arm. Under min andra stortå. På min vänstra OCH högra tumme. I pannan. Varför började jag tänka på loppor?!

Dagar då Sibirien lockar




Har väl egentligen mig själv att skylla. Och Roxette.

JK!

Kanske det roligaste du någonsin hittat, JK.


"Leif" och jag

Jag hatar att åka buss. Det är riskfyllt och smärtsamt. Men, i dag hade jag faktiskt riktigt trevligt! Jag väljer att använda mig av Pamela Andersons motto: "Ingenting är omöjligt".
    Orsaken till min trivsamma resa var en man i runda glasögon, skinnväst och träningsskor. Vår förmodligen tillfälliga men ack så underbara relation började med att han erbjöd en del av sin tidning, som jag artigt tackade nej till; läser inte kvällstidningar, blir hjärndöd. I alla fall, vi började sedan att prata film. Han hade många åsikter inom ämnet eftersom han antigen studerade eller föreläste inom filmvetenskap (information gick förlorad på grund av hans relativt grötiga dialekt). Kort därefter började resans film och han visade sin uppskattning genom att vid flera tillfällen göra tummen upp eller peta i min vänstra sida med sin armbåge. En gång frågade han mig en djup fråga angående huruvida han som man ska kunna förstå hur kvinnor tänker. Konstig fråga, men det är bara så han är - lite lustig sådär. 

Underbar relation. Synd att han klev av i Skellefteå.


Repeat

Queen - Save Me
The Kooks - Young Folks
The Dresden Dolls - The Jeep Song
Jens Lekman - The Opposite Of Hallelujah
Tegan And Sara - Back In Your Head (Tiesto remix)

Det här med att vara ett ufo

På våning fem bor det tre grabbar. De kom på vår inflyttningsfest och spelade Linda Bengtzing. Sedan dess har vi inte riktigt pratat med dem, men vi åker hiss med dem några gånger i veckan. Dessa stunder är alltid högst pinsamma, då vi aldrig pratar med varandra. Vi mumlar fram ett "hej" och sedan står vi där, intryckta i hissen, och kollar upp i taket. Ingen säger ett ord och resan uppåt har aldrig varit så lång som den är vid dessa tillfällen. Så fort vi kommer in i lägenheten börjar vi fnittra kopiöst. Vet inte varför, men jag tror det beror på att nervositeten släppt. Mycket märkligt detta, jag menar, hur svårt är det att slänga fram ett "Wzup?!".
    I alla fall, i dag flåsade jag mig in i tvättstugan (mycket tung tvättkorg) och möts av diskurtabel musik. Och visst stod han där, en utav Bengzing boys. Han ursäktade sig för att fortfarande vara kvar trots att det var min tid och jag mumlade något om att det var lugnt. Tror bestämt att jag sa något i stil med: "Eh... ingen fara, du vet, jättelugnt... kolugnt, haha!". OCH SEDAN RODNADE JAG! Va! Vad hände egentligen? Han var inte naken eller så, vilket hade varit ganska konstigt. Kanske till och med lite angenämnt. Men nej. Han vek tröjor i fina högar. Nästkommande scen är ännu värre: Jag ställde mig i ett utav rummets hörn och började... smeka min tvättkorg. "Lilla, lilla tvättkorgen, åååh, liiiilla tvättkorgen"-style, som om den var ledsen. Kom sedan på mig själv och sprang ut ur tvättstugan.
    Blir inga mer Bengtzingfester. Lika bra är väl det.


Good feeling... gone

*** is hitting you with pillow.
Run away | Cry | HIT BACK


Fick en bild av hur framtidens barn kommer att leka. The Jetsons har aldrig känts mer nära. Definitivt ett cry på det.


The Jeep Song

Har dödat "Milk and toast and honey [...] äkkelpäkkelkräks" med "I guess it's just my stupid luck, that all of Boston drives that same black fucking truck".
    Inte i nöd av kognitiv terapi längre, trivs med Dresden Dolls i huvudet.

Skriv det i intresseböckerna... NU!


...

Milk and toast and honey, make it sunny, on a rainy Saturday.


Honungstvålarnas förbannelse

Förra veckan inhandlade jag en tvål. Efter några minuters luktande och överväganden vann "Honey rich" priset att bli just min tvål och lukt för de närmaste veckorna.
    Men någonting var fel. Jag kände det redan när jag öppnade locket på honungsskiten. "Jag borde inte köpa den här tvålen" flög genom min tankeverksamhet. Kunde dock inte komma på varför. De andra tvålarna var inte lika bra och de alla luktade man. Jag vill helt enkelt inte lukta man. Så, trots min gnagande känsla om att någonting dåligt kommer att hända, köpte jag "Honey rich".

Hela dagen har jag sjungt på Roxette - Milk, Toast and Honey. Kommer sjunga den hela dagen imorgon också. Och nästa dag. Och varenda jävla dag som jag kommer duscha de närmaste veckorna. Har inte råd med en ny tvål och måste tvåla in mig när jag duschar; är inte lyckligt lottad med naturligt godluktande hud. 
    Milk and toast and honey, make it sunny, on a rainy Saturday, he-he-hey. Om och om igen. Hela dagen. Varje sekund. Hur kunde jag någonsin glömma?

Ja. Jag har bestämt mig. Ska inte duscha förrän jag kan köpa en ny tvål. Det är värt det.

JK har stängt asken

Volymen har varit på högsta volym och jag sett videon om och om igen. Men det har varit omöjligt att höra vad hon säger. Jag har länge trott att det är något som aldrig kommer bli löst, att jag helt enkelt får nöja mig med ovissheten. Vågorna av hopplöshet går att likna vid känslorna kring Rasputins roll; vem var han? Vad säger JK? Samma sak. Hopplöst.
    Men nu har vi (eller... JK) löst det! Nu kan jag dö lycklig. Behöver ingenting annat i mitt liv än denna vetskap.

Hon säger: "Här har vi den ultimata Perelli-buketten". Ja, alltså, sluddret är ju av världsklass, men det finns ingen tvekan. Hon älskar Perelli.


RSS 2.0