Inte sådär jätteokej

Det står klart för mig att några av mina indianer har hoppat av kanoten; allt är inte som det ska. Det var broccoli som hjälpte mig fram till denna insikt. Jag har nämligen aldrig gillat broccoli, trots att jag verkligen försökt. Resterande medlemmar av la Familia Anderzzon sitter efter varje middag med gröna rester mellan tänderna, men inte jag. Har nog känt mig lite utanför på det sättet....
    I alla fall. Förra veckan smakade jag lite broccoli - och jag gillade det! Kunde inte få nog! Åt upp allt! Jag köpte till och med en egen liten påse igår. Kokade överdrivet mycket broccoli och tuggade knappt. I dag är det... inte så. Kunde inte förmå mig att ens lukta på det. Nu ligger det fyra träd och skäms på min tallrik. Jag kan knappt se åt deras håll, så mycket avskyr jag dem.
    Jag dricker grönt té. Jag är en kaffemänniska, minst fem koppar per dag, och här sitter jag med TÉ! Vilken svek. För att inte tala om mitt överintag av kiwi. Jag gillar inte kiwi, men, herregud!, vad mycket kiwi jag köpte igår. Ju mer jag tänker på det, desto fler aspekter dyker upp: Mjölk, jag drack mjölk förra veckan! Utan att kräkas! Däremot kräks jag varje morgon, har inte haft mens på två månader och mina bröstvårtor ömmar massor!

He he he. Nej, så är det naturligtvis inte. Men allt med maten är sant!
  


Trotsåldern

Hur kan jag veta att det jag tänker kommer från mig och ingen annan? Jag vill tänka mina egna tankar. Jag vill att mina tankar ska vara mina från början. Hur vet man det?

Måndag mÅndag måNdag månDag måndAg måndaG

Här sitter jag och äter gula firrar. På en onsdag (här hade min pappa skrattat... På en onsdag, hihihih). Resten av the girls of the Paradise mansion spelar GH. Johanna säger att det är något fel på spelet, Fanny säger att det går ju bra för Camila, Johanna säger att det är fel på hennes gitarr. Nu har Johanna lagt ned sin gitarr på golvet och säger att det går bättre för henne när hon är full.
    Nu ska vi gå till skolan. 


Observera de tre "säger" precis under varandra. Variation är överskattat.

Alla ogillar mig för att jag är så allmänt omtyckt

Min fina vän Jocke K. har en kusin som heter Alexandra Andersson. Ja, precis som jag! Denna söta tjej träffade jag i en av Piteås gallerior i helgen. Då chockerar hon mig med att säga att hon flera gånger fått fyllesamtal som egentligen var menade till mig. Detta faller sig tämligen logiskt med tanke på att jag 1) är så ovanligt populär och 2) inte finns på hitta.se. Jag är så himla hemlig. Jag är i alla fall helt övertygad om att det här är en ytterst angenäm situation då jag blivit  besparad så många sluddrande samtal och förfrågningar angående skjuts. Definitivt angenämnt. För mig. Inte för Alexandra Andersson den mindre. 

Något ni kan skriva i era intresseböcker

Fredagsmat, Soda Stream, pocky*, vovvsigull och föräldrarna för mig själv. Vi ser finalen i Let's Dance och pappa är inne på sitt sjätte "Han jär helvettes schtoor!". Mamma är fortfarande i chock efter Så ska det låta! och hon mumlar något om skönhetsoperationer och namnet på en av deltagarna. Båda av dem har precis köpt nya glasögon och de använder dem oftare än vad de behöver, bara för att de är nya. "Att man kan hitta så fina på Statoil, röda å allt! Jag säger då de" fnissar mamma och pappa instämmer med ett "Jå". Sen börjar pappa prata om det röda vinet, som denna fredag kommer från Frankrike. Han börjar prata om vinets historia och hur de tillverkar just DET DÄR vinet: "Och vill ni veta det roliga med det här vinet?"... Jag och mamma börjar prata om en av deltagarna i Singing Bee. Pappa mulnar. Han fick vinna i Postkodsmiljonären i alla fall.


*= mitt barndomsord för popcorn. Föräldrarna använder det fortfarande.


Tämligen okänd i Sverige, men...


Den expanderande droppen

Trodde att Real women have curves versus Size Zero bara skulle vara en pinsam bläckdroppe i historien, men nej. Diskussionen är tydligen fortfarande aktuell. Journalister, bloggare och diverse debattörer bara fortsätter skämma ut sig med sina minimaliska perspektiv på samhället. På ena sidan kör modetidningar (-bloggar) reportage med sellerismaskande modeller, och på andra sidan står "realisterna" med Beyoncé- och Tyra Banksprydda plakat och skriker om kurvor.
    Jag blir så förvirrad, kan alla inte bara enas om hur kvinnor SKA se ut så jag kan följa därefter?


Repeat

Laleh - Bjurö klubb
Nationalteatern - Men bara om min älskade väntar

Sms:a din fråga till 118 118

Hur kommer det sig att vissa tycker att mjölk är gott och andra inte? Varför har vissa högre IQ än andra och när ska EQ bli mer etablerat? Varför har Kenza så många besökare? Hur kan Word tycka att 'erhålla' är ett byråkratiskt ord? När ska näsvärmare bli the new black? Varför är filmatiseringen av "HP och Halvblodsprinsen" uppdelad? Hur många telefonsäljare finns det och när ska de potentiella kunderna ta slut? Vem dödade den siste tsaren? Varför skulle jag, med miljoner strumpor instoppade i behån, aldrig kunna få lika stor klyfta som Bobby Odunco (Rosings BFF)?


Ur balans

Fick gåshud till Kitchen Nightmares och fällde en tår till sammanfattningen av Seinfeld. Jag behöver Spencer Pratt, så jag kan bli mitt bittra jag igen.

Hippa föräldrar

Mamma: Pappa och jag har lyssnat på musik hela dagen, vi har ju ett nytt program!
A: Säg inte att...
Pappa fnizzar till.
Mamma: Vi har fixat Spott-ifi!
A: Men pappa, hur... Men... HAR DU FÅTT EN INVITE?! (Cool tjej med ett modernt ordförråd, ni vet)
Pappa: Nej, jag gågglade det.

Får inte ihop det.


Min vän Ellen

Jag har en vän som vi kan kalla för Ellen D. Förra året arbetade hon som husalf, eftersom inte hade något "riktigt" jobb. Hon städade, tvättade, lagade bilen, gick ut med hunden och åt på Sunes. I december förra året satte hon sig i sin röda SAAB 900 (?) och körde till hemlig skidort (värnar om hennes identitet). Där har hon ett riktigt jobb och lagar mycket köttfärs, som hon sedan fryser.
   Ellen har alltid varit väldigt mog1 då hon har en egen bil, ett sparkonto och en användare på ams.se. Det är även hos henne som alla känner sig hemma, eftersom det alltid finns filmer och chips där. Och en fin vän med öppna armar. 
   Huvudpersonen i detta inlägg har fått erfara många kärleksförklaringar, vilket är inte mer än logiskt; hon lyckas charma de flesta, killar som tjejer, och därav namnet Ellen D., som i magnifika Ellen DeGeneres.

Farligt att vara ledig

En nyvässad penna i ögat. Och rotera.






Tror förresten inte att jag får publicera inlägg med reklamfilmer, men jag lever för anarki och kampen mot De Ansvariga, så jag gör som jag vill!




Nä. Jag har fyra unika besökare, så risken att få böter är minimalisk. Hihi.


Tills vi ses igen

Till dig, Zara, som fyller 20 år i dag:

Laleh - Snö.

Språket är svenska, framförd av en engelsk (läs: syltsmaskande) orkester med en text som jag vill ge till dig.
    Abstrakt, djupt och inte ett dugg långsökt.


Basånivet!

Jag är hemma i Piteå och känner frid i själen. Imorgon ska jag och vovvsigull gå en långpromenad (trots smärtande fot... fortfarande. Die) och sedan ska jag köra bil. Kanske hittar jag en liten peng i mammas börs (plånbok, blahablaha) så jag kan dricka kaffe på Nodo. Och åka till Valls. 
    Frid i själen, som sagt.

Yesterus

Igår drack vi alkohol. Det gör vi ganska ofta, men igår spejsade vi till det med att inte gå ut på de vanliga ställena. Vi blev lite vilda och livvade on the edge; vi gick två hundra meter (kanske lite mer) längre och befann oss utanför en helt annan klubb. Med lång kö. Damen vid dörren skrek att det bara var tio galgar kvar i garderoben, vi var nummer elva och tolv i kön. Det var precis efter det som vi stötte på klubbpersonalen och min rara vän Johanna lovade salivsutbyte (inte med oss dock) om vi fick komma in gratis. Precis då kom en blödande tjej fram till oss. Jag och min blodfobi kräktes lite, men efter det, det var då det hände: Jag tog saken i mina, oblodiga, händer och började skrika efter plåster, som fixades ganska snabbt. Jag satt igång och här sviker mitt minne en aning. Tror det beror på blodet. Men efter min insats (hur det än gick till) tyckte tjejen att jag hade en naturlig fallenhet för läkaryrket. Jag blev lite generad och Äsch!:ade bort det hela.
    Sen fick vi komma in gratis och vi dansade till The Knife och trängde oss i toalettkön.


Livstorka två

I dag, under min nääp, drömde jag om Bb. Vi var riktigt bra palz och båda sökte till ett telefonjobb och vi var de enda (!) av flera tusen som fick jobbet. Då drack vi *bubbel* och hon lade upp en bild på mig på sin blogg (L).

Jag genomgår med all säkerhet en transformerande livsfas. 

Repeat

La Puma - Shaking good
Mystery Jets - You can't fool me Dennis
Tegan and Sara - City girl
Vashti Bunyan - Jog along bess 
Kings of Leon - Notion
Razorlight - Hold on
Regina Spektor - The Call
Tiger Lou - Last night they had to carry me home
The Cribs - Another number
Ladyhawke - Paris is burning


Livstorka

Hade en sten i höger sko igår morse och hade inte ingen tid att hälla ut den. Haltade därför med båda fötterna. 
    Är det inte intressant, så säg.


En uppenbarelse

http://www.vxu.se/hum/utb/amnen/littvet/sommarkurser/harry/ 


Sommaren (för att inte tala om framtiden) är räddad.

Minneståget

Cajsalisa Ejemyr - Han är min.
En spegel, jazzbyxor och en hårborse. Och några kilos övervikt. Inte att glömma.

Månadens Jamba

"Den galna kalven".




För 200:- i månaden är den DIN!

Gr8 m8

Det här med att halta, det är inte så himla lattjo. Kom på att vägen till skolstah är helt överbelastad med faror, bland annat en slänt att korsa alldeles vid skolområdet. Jag löste i för sig problemet ganska smidigt genom att sätta mig ned på min gump och åka ned. Fint. 
    Eländet har i skrivande stund kompenserats i och med sympati från min omgivning. Har bara behövt kissa själv.

Förvirrat och oorganiserat

Vaknade 08:00 av ett sms från min sambo Camila. Hon skrev att det var möte (MÖTE!) i hennes rum och att Fanny skulle berätta om årets händelse. Haltade mig två dörrar till vänster (stukade foten igår... vi ska inte prata om det) och slingrade mig ned i sängen med Camila och Fanny. Informerades om - ja, mycket riktigt - årets händelse. Som är hemlig, ha!
    Har sedan dess, trots en oerhört smärtande fot (...), städat och knepat hemma. Har druckit litervis med kaffe och läst ut en bok jag inte ville läsa ut. Nu vill jag till Frankrike, av alla ställen. Tänt ljus i rummet, expanderat bokhyllan och sett en dålig filmatisering av en intressant bok. Ja, förrvirrande dag och inlägg. Nej, nu har jag överanvänt konservöppnaren.
Söndagsbalsam: 

Marissa Nadler - Diamond heart
Nina Simone - Blues for mama
Regina Spektor - Raindrops
Tegan and Sara - Take me anywhere
Édith Piaf - Milord

Vashti Bunyan - Timothy Grub
Anna Ternheim - I say no 
Uh Huh Her - Wait another day 
Britta Persson - Cliffhanger
Frida Hyvönen - N.y



P.S. Oorganiserat är det värsta ord jag vet. Både stavelsen och betydelsen. Ja, hejdå, då.


Informativa Fäjsbokk

Mamma statuserade sig med rött vin och lasagne på Fb:

Mamsigull,
hoppas du av det röda vinet
ej blev full.
För när man ska dricka
bör man göra det med måtta
och utan hicka.
Ont i hjärnverket man då kan få
och utan Ipren,
hur ska det då gå?


Även jag kan vara djup och bottenlös.

Observationer





Är det bara jag eller?

Repeat

Lily Allen - Alfie
The Ting Tings - Traffic Light
La Puma - Sound of players
Mando Diao - Lady
Melissa Horn - Kungsholmens hamn
Édith Piaf - Padam Padam
Tiger Lou - Lowdown
Marit Bergman - Let's just fall in love
Nina Simone - To love somebody
Anna Järvinen - Onnenpäivänen

Kom hit nurå


Happy little music girl

Jag spot(t)ar Spotify i ansiktet med last.fm.

RSS 2.0