Du får mig aldrig att stå still

La dolce vita i allra högsta grad... vad är det egentligen? Enligt Olinda så är då hon Eliten och den mest lyxigaste bruttan. Om inte kläderna är Gucci, D&g, Dior eller nåt annat överklassigt (och överskattat) märke så duger det inte. Men i Olindas fall kanske hon måste ha sånna kläder för att annars har hon absolut inget att komma med. En säsong i Paradise Hotel är ju inget att ha på meritlistan. Inte heller en anknäbb. Men alla dessa dyra kläder, och "La Dolce Vita-livet", vad spelar det för roll om en komet faller ner? Eller om tsunami inträffar igen. Vad spelar det egentligen då för roll? Vem bryr sig då om en dyr tröja?
Dessutom är det så pinsamt av sveriges sk. "modefreaks" när de försöker vara något, de kan ju inte ens jämföra sig med de större kändisarna som faktiskt har jobbat lite för att nå toppen. De ser nog rätt bleka ut i jämförelse med hollywoodfolket.

Jag har börjat bli rätt less den bortskämda världen nu. Pappa betalar, in my ass. Alla är vi ju faktiskt bara människor, man kostar inte mer bara för att ens kläder gör det.
Aldrig kommer jag låta någon göra skitjobbet för mig. Aldrig kommer jag att stå still.


Nu är det nära

Mindre än 2 veckor kvar nu! fast i för sig så är det bara den här veckan kvar, egentligen. Men det borde hända något mer... sommarlov, men sen?



Impuls!

Jag och Zara satt och såg på Skönheten & Odjuret igår morse, och vi undrade vad som skulle hända den dagen.. "säkert nåt tråkigt" var väl det som både trodde. Men precis då ringer Adam och övertalar oss att följa på brännbollsyran. Med 0:- på kontot stack jag och pantade flaskor från våran matkällare och samlade ihop 390:- (vi i familjen dricker jättemycket bubbelvatten från Euroshopper). Så stack vi ner till Ume och det var en jävligt bra kväll! Impulsfester måste vara dom bästa helt enkelt.
Nu är jag jävulskt sliten men jag ska ändå ta och raska upp mig för ikväll blir det kubb. tjarrå!


Lilla lördag?

Imorse öste regnet ner och jag var hur nära som helst på att gå ner till min sköna säng igen. Men jag tog mig i skinnet och gjorde mig klar och ut i regnet med vinterjackan. Under dagen så hade vädret blivit varmare så när jag cyklade hem i vinterjackan var jag en aning svettig... detta vårväder! hoho
Så dagen började rätt dåligt och värre blev den med tiden: fyllesnack som jag hade öst ur mig fick jag reda på idag. Nu ska jag ta och byta stil för så här kan det inte fortsätta. Jag måste sluta prata!!
Men sen tog dagen helvändning när jag for med mamma och pappa till ICA. Då fick jag lite smågrejs, bl a en hårinpackning från L'orèal som jag har hört är skitbra. Dessutom har jag hittat en fin klänning till 5e maj så det löste sig också.
Ledig imorrn och på fredag, allt blir bara bättre och bättre! Det är väl säkert lilla lördag ikväll för en del ikväll, men för mig blir det träning och lite plugg. YEY...
Men det spelar ingen roll, för att livet är rätt bra ändå.

På skolan

22a maj: Mikaela 15 år. Lilla lillasyster är alltså byx- och moppemyndig. Måste erkänna att jag är gode orolig när det gäller moppen; min syster kan inte ens cykla. Stans största trafikvarning lär hon ju bli, och inte nog med det så är ju moppen inte den bästa för sånna som henne. Sånna som inte kan hanterna något som går fortare än 30. Synd att jag inte kan förbjuda henne från att köra den... mina föräldrar måste vara galna.
I alla fall så lyckades jag köpa en present i tid, och det blev lite av en tradition att hon fick en cdskiva. The Sounds där här gången och den var riktigt bra. Hon fick även lite smink av mig och en tzonsmask. Allt var väldigt traditionellt, jag är min syster årliga sminkintagning.
Nu ska jag försöka koncentrera mig på min Nkfördjupning om narkolepsi.
ikväll blir det thaimat och tårta, jummy!

Days have been better


Undra om det mesta hade varit bättre om vi slutade hålla tyst om sånt vi egentligen borde berätta?
Eller om vi slutade att snacka skit och peka?
Eller om alla tjejer slutar tävla mot varandra?
Eller om vi slutade att märka allas fel?
Eller om vi skulle bry oss lite mer om människor som behöver hjälp?
Om vi helt enkelt skulle sluta bry oss om hur vi ser ut att vara i alla vinklar och slutar bry oss om hur mycket folk snackar, skulle inte det mesta vara lite bättre?



Dagens enda låt: 3 doors down - Away from the sun


För kallt

Det är tydligen nån slags turnering i hockey nu. Vm, jaha? Under OS var hockey okej att titta på, jag menar, man måste ju som vara en supporter då. Men nu, bara några månader efteråt känns det som att hockeyn är ute på hal is - men något som är inne i värmen är däremot Fotbolls-Vm. Även om det inte är igång än så babblas det hur mycket som helst om det. Hockeyn går förbi helt utan uppmärksamhet.


Min hatkärlek till torsdagar

Okej, det blev torsdag den här veckan med. Mina torsdagar flyter på rätt okej under skoldagen, vi har rätt slappa lektioner och slutar 13.10. Men då börjar vi 8.10, vilket betyder att man måste kliva upp före 7.. inte populärt.
Men varje torsdag efter skolan brukar alltid innehålla plugg för mig, för att det är alltid något prov på fredagar. Även den här torsdagen sitter jag med näsan i boken, Nkboken den här gången och läser om hela kroppen, matspjälkningen, blodet, skelettet och allt som hör till. Inte så jättekul, faktiskt.
Men inte nog med allt pluggande, det är aldrig bra program på torsdagar. För då har Grey's varit, OC (som har tappat stinget) också, och det är några dagar kvar till One tree hill. Och tvnarkoman som jag är så är torsdag ingen bra dag.
Fast det gäller ju att se det ljusa i sånna här tragiska situationer, alltså, om inget bra program är på tv så har jag ju tid för att plugga och kan få bra betyg. men ändå...ingenting slår en tvkväll.
så torsdagar får alltså vara min BlandadeKänslor-dag. om det nu inte vore så att en bra tv-serie börjar gå på torsdagar.. då får jag nog ändra inställning!
nu ska jag i alla fall se Vänner, för några bra program går det ju på torsdag. Sen blir det ännu mer Nk, så jag kan få det dära bra betyget. hrmpf!

Ibiza eller Piteå?

Under de närmsta 3 dagarna har de flesta i piteå hunnit bränna sig och det är bara början av maj. det har alltså varit kanonväder! varma vindar, stekhet sol, glass på torget och snygga bikiniränder...aaah lovely! vi har verkligen blivit bortskämda, och inte en jävel har klagat (hoppas jag!). MEN alla vindar vänder och i morgon ska det tydligen bli iskallt. fast, jag har bestämt att inte tro på det.
men i alla fall, så har dom här dagarna fått mig att riktigt gilla min lilla småstad. på vintern går man i ide och varje dag känns som en evighet, men så fort solen tittar fram bland molnen så tinar alla upp och kryper fram. folk blir mer harmoniska och hela världen sjunger, ungefär.

Dom här dagarna har inte bara gjort mig lite mer blond och mindre blek, utan jag har funderat litegrann också i min solstol; småstadslivet. De flesta vet vilka de flesta är, och man har sin roll i staden varken man gillar den eller inte. Man vet vilka som hänger vart och vad de flesta håller på med. rykten cirkulerar dagarna i ända, och om man gör ett och annat småsteg får man leva med det för ett långt tag. men trots alla rykten, dålig shopping och knappt något uteliv så verkar ändå folk återvända till piteå när de väl har flyttat. man kan ju undra varför, men kanske är det för att vi är helt enkelt ett unikt folkslag, jag menar, vi har ju en egen sång och NÄSTAN ett eget språk, (dialekt kanske). Och hur mycket jag än vill flytta härifrån så kommer jag alltid har ena foten kvar i den här lilla staden. jag skulle inte heller vara förvånad om mitt sista hem i livet skulle vara på Mogården på furunäset - i Piteå.


Uppdatering: Valborg

Över alla förväntingar! Jag hade ställt in mig på en kall och tråkig kväll, och visst var det kallt men inte tråkigt. Bästa valborgsmässoaftonen hittills! :) Nu kanske jag kan se fram emot nästa?


Det började i alla fall med middag hos Tove, där vi åt fajitas och det var skitgott. Bra jobbat Tove!
Sen festade vi lite hos Tove, och det var faktiskt ganska kul även om vi inte var så många.
Efter 1 h eller så drog vi vidare till Palme där de grillade och elden var den varmaste jag har varit med om. Thailand kan slänga sig i väggen!
Men sen började fylledillet och det slutade med att jag, Carro, Richard och Jimmy drog för att fara till Richard men det blev så mycket tjorv och helt plötsligt sitter jag i soffan hos Jens och Linda (och min tränare). Fast sen drog vi hela gänget till Lotus då, när det blev ännu mer fylledill. Wedes buttcrack gav i alla fall mig och Carro ett jävligt gott skratt. Woho! och sen så stannade vi alla hos Richard, och sen kring 12 gick vi upp till Tove och fick nybakat bröd, inte dåligt Bertil L! :)
Det var min valborg, och den var helt OK faktiskt!
hoppas alla andra också hade det bra och inte brände sig på brasan eller fick åka polisbil.


RSS 2.0