I heart NY

Kom på mig själv att må jävligt dåligt idag. Ni vet, en sådan där magkänsla som man inte riktigt kan sätta fingret på. Jag rotade frenetiskt runt i mina minnen för att hitta orsaken, och det slog mig: Carrie och Aidan har gjort slut.
Detta är konsekvenserna av att ha en vän med Sex and the city-boxen som dessutom är villig att låna ut den.
Jag har blivit totalt beroende. Funderar till och med på att svika JK för att fara hem till ännu ett maraton.

"This teenage girl really loves me"



image53


Is it still me that makes you sweat? Am I who you think about in bed?
When the lights are dim and your hands are shaking as you're sliding off your dress?
Then think of what you did, and how I hope to God he was worth it.
When the lights are dim and your heart is racing as your fingers touch his skin.
I've got more wit, a better kiss, a hotter touch, a better fuck than any boy you'll ever meet, sweetie you had me
Girl I was it, look past the sweat, a better love deserving of exchanging body heat in the passenger seat?
No, no, no, you know it will always just be me.


Jag måste hitta en affisch.

Världens sämsta veckostart

Idag stötte jag och crazy Castor på en bortsprungen hund. Castor blir överlycklig över att träffa en ny kompis, jag blir förbannad över det maniska juckandet jag måste bevittna.
Enda numret jag kommer att tänka på är 112 så jag ringer dit, och hör och häpna: ingen svarade! Vad lever vi i för samhälle när larmcentralen inte svarar?
Vid andra försöket svarar en sur man och ger mig ett annat nummer - hur ska jag kunna veta vilket nummer det är till polisstationen? Jag är ju ute i skogen, mitt i ingenmansland! Här finns inga telefonkataloger och jag tänker inte slösa pengar på 118 118, någon måtta får det lov att vara.
Än en gång får jag möta polisen, under loppet av enbart 12 timmar. Stammar mig fram i dialogen och får en lätt hjärtklappning. Jag beskriver hunden som en "brun golden", men får mig en knäpp på näsan när det tydligen är en engelsk setter (?).

Hjälp

Seriöst. Känner ingen sömn. Kommer inte kunna sova. Är rädd för mina förmodligen kommande mardrömmar.

Skärrad

Av min pappa har jag inte bara ärvt biologiska likheter, utan även vissa personlighetsmässiga drag - så som rädslan för poliser.
Jaja, arv + miljö, självklart finns det en psykologisk förklaring, men detta är i alla fall ett rykande färskt scenario:

För bara några minuter sedan kom jag på att jag hade glömt att köpa smör, och det var väldigt viktigt att jag skulle köpa det idag annars står mamma utan frukost imorgon. Jag sätter mig i den frostbelagda bilen och försöker förgäves skrapa bort snö/frost/is/skymmer-synfältet-sörja från framrutan. Efter ett tag ger jag upp och har bara lyckats eliminera en liten ring av snön. Men eftersom jag bara ska ned till Statoil bestämmer jag mig för att denna lilla ring duger gott och väl för fem minuters bilfärd. Köper smör, sätter mig i bilen, svänger ut från Statoil och... SER EN POLISBIL (det är nu Darth Vader-musiken börjar spelas).
Den står vid infarten av Statoil så jag känner mig ändå ganska lugn när jag kör genom rondellen och ut/in (whatever) på Munksundsvägen. Mitt emot Posten kollar jag i backspegeln och ser att en bil är i rondellen och kör mot samma håll som jag. Avståndet mellan oss är relativt stort så jag kan inte urskilja om det är polisen - ve och fasa - eller inte.
Men bilen bakom mig kör väldigt fort, för fort - över hastighetsbegränsningen - och är nu precis bakom mig. Och då ser jag att det är den skräckinjagande polisbilen. Jag tar vänster i rondellen... och polisen med. Jag tar höger till min gata... det gör polisen med (!!!). Hela min gata, 640 meter, kryper polisbilen bakom mig och nu är min puls alldeles över det normala, kanske till och med uppe på en väldigt farlig nivå. Varför följer den efter mig?!
Jag har inget körkort med mig. Min framruta är övertäckt av frost, eller vad det nu är. Kan man få böter för det?
Mitt hus är nästan längst upp på gatan och jag är övertygad om att jag kommer att få något slags straff för att jag har kört med igentäppt ruta och utan körkortsinnehav, men när jag väl svänger in på uppfarten kör polisbilen förbi huset och vänder längst upp på gatan.
I snigelfart passerar den mitt hus och mitt livrädda ansiktsuttryck.

Mina händer lär aldrig sluta skaka. Jag behöver JK aka. Dr. Phil.

Du drar skam över blondiner, Bingo

Diskussionen handlar om p-medel för män och Magnus Betnér argumenterar för och hävdar att:

1. "...män har makten i samhället och att manliga preferenser styr. Det är självklart enklare att lasta över frågan om preventivmedel på kvinnorna så de får mixtra med sina kroppar och psyken istället för att män ska behöva det."
2. "Bieffekterna av p-piller är ju inte direkt någon hemlighet och ändå är det snarast ett krav för kvinnor"
3. "Man kan ju redan se framför sig hur män kommer att argumentera mot ett p-medel som stänger av spermieproduktionen med uttalanden som 'jag tänker inte chansa med min kropp, jag är ingen försökskanin'. Tänk då på att kvinnor har gjort det i 50 år för att vi ska slippa."

Bingo Rimér, å andra sidan, är mot, och påstår sig vara det på grund av faktumet att "det finns män i hans omgivningen som han inte skulle lita på om han var kvinna".
Detta anser Rimér:

1. "Sex är ett ansvar. P-medel likaså. Tänk på det! Använd gärna p-medel om du är en pålitlig kille. Men om du är tjej: dra på honom en kondom ändå. Det kan ju vara en kille från min bakgård och då är det dubbla gummi som gäller".
2. "De (killar) måste lära sig att avstå från sex, sprit och sena nätter på krogen - helt enkelt visa att de är mogna att använda skydd. Och inte bara se det som ytterligare ett argument för att slippa dra på sig en kondom".

Så, han menar att problemet ligger vid att killar inte är pålitliga, att vi tjejer ändå har ansvaret att "dra på honom en kondom ändå". Och enda sättet för en kille att vara pålitlig är att ha förmågan att kunna avstå från sex, sprit och sena nätter på krogen. För att om de vill ha sex (herregud, så oansvarigt), dricka sprit eller vara ute på krogen - då är de opålitliga kåta djur som drar över så många brudar de bara kan utan att skydda sig.
Menar han att vi tjejer har det fulla ansvaret i alla lägen för att killar som sägs vara pålitliga är ändå inte lika pålitliga som tjejer, rent generellt, är?
Bingo har alltså argumenterat för att killar sätter på allt som kommer i deras väg och att tjejer måste passa sig för den kåta besten som finns inom varje kille.
Än en gång är det vi tjejer som måste ta ansvaret för att killar inte kan sköta sig, eller vadå?
I sådana fall skulle jag säga att problemet ligger vid att killar inte har någon självbehärskning och att folket dessutom accepterar det. DET är det verkliga problemet, om det som Bingo hävdar är sant.

Nu är jag jävligt less på Bingos ljusa huvud som alltid bländar mig i varje tidning jag väljer att lägga mina ögon på.
Han borde verkligen byta umgänge när en utav hans kompisar "har satt på 200 tjejer det senaste året och inte testar sig för könssjukdomar, eftersom han då måste äta antibiotika och därmed inte kan dricka alkohol." Att "den kompisen inte är unik" är ju för fan skrämmande: byt umgänge!

Nu vill vi ha sommar







image48

Det bästa med påsklov


Undra hur många gånger Tyra Banks har sagt:
"you're still in the running towards becoming America's Next Top Model"...



En något överdriven bild av småstadslivet

Med bootcutjeans, hoodtröja och alldeles för mycket mascara beger vi oss mot helgens höjdpunkt: den gigantiska folksamlingen utanför Sunes. Det krävs inte hög IQ för att förstå att man inte ber föräldrarna om skjuts till denna hop av illegal alkohol- och tobaksnyttjande. Eftersom den ringa åldern på fjorton är mopedtiden fortfarande framför oss och därmed går vi in till centrum, möjligtvis cyklar. Om vi cyklar ställer vi självfallet cyklarna en bit bort; att anlända med en gul mountainbike kan ge ryktet en ordentlig skjuts ned till botten. Den nervkittlande fjädern i magen börjar arbeta redan vid Stadshotellet, för att snart (om enbart tio minuter!) kommer vi kanske få bevittna ett bråk, eller i bästa fall kanske vi kommer att träffa någon söt kille som lägger ögonen på oss. Själva entrén är dessutom jobbigast eftersom vi inte vet vilka som kommer att befinna sig där, tänk om vi inte känner någon! Nödlösningen är i för sig väldigt enkel, det är bara att sätta sig ned vid ett bord inne i restaurangen och låtsas att vi ska äta, att det är vårt huvudsakliga syfte med vistelsen vid ungdomshaket. Att äta något, å andra sidan, skulle aldrig falla oss in. En stripstallrik på sin höjd. Men det kostar ju pengar och veckopengen räcker inte långt, högst till en Lindexparfym eller en färgglad ögonskugga.

*

Som sjuttonåringar har vi en enorm längtan till Pentryt-18-plus-kön, som är fylld av skrattande människor som står med legitimationen i högsta hugg. Kön är symbolen för det härliga livet, som är fyllt av självständighet och allt som myndighetsförklaringen kan erbjuda. Hur det egentligen ser ut innanför nattklubbens portar har vi ingen aning om, men om skratten är så hjärtliga redan i kön kan landet Innanför Portarna inte vara annat än magiskt och erbjuda en natt man sent kommer att glömma.
Kyrkparkeringen mittemot erhåller en utmärkt vy över det glada sällskapet, samtidigt som vi kan låtsas att vi faktiskt befinner oss på parkeringen för att träffa någon, och bara snegla lite diskret mot artonåringarna och deras White Russians.
Vi har fortfarande femton minuter kvar innan Hemmakväll stänger, och därmed tio minuter kvar i sällskap av den bitterljuva längtan om en myndighetsförklaring och en paraplyförsedd drink.

*

Bonuskortet på Hemmakväll har överanvänts och resulterat till en utsliten magnetremsa. Kassörskorna på Ica Kvantum nickar igenkännande och Big Boy frågar om "vi vill ha det vanliga?". De stadiga förhållandena har tagit plats och årsdagar firas hej vilt. Rodnaden som uppkom vid samtal om kondomer har för längesedan tagit farväl och förvåningen ter sig nu stor när det visar sig att någon är oskuld, och inte tvärtom. Körtkortshysterin är nu mer ett minne blott och nu konverseras det om skatt, Internetbank och arbetslöshetens statistik.

Gymnasiekorridorarnas djungel är väl orienterad och kryptogram som S.3.3 är sedan länge lösta. Skolcaféterian framkallar inte längre LP-skivor under armarna och bordet i den andra delen av matsalen är lika obligatoriskt som fredagsfikat på Wayne´s.
Pitebynight.se berättar om huruvida draget på Pentan var under den senaste helgen och förfesterna består enbart av en uppladdning innan utgången som alltid följer samma rituella ordning: öl, dans och fyllekäk.
Högen med universitetskataloger överstiger en meter och nu ska vi testa våra vingar. Vi ska lämna småstadens trygga famn, det fastklistrade ryktet och gångavståndet till närmsta kompis.
Nu ska vi lämna denna skithåla som inte bara är en småstad utan dess like, utan det är en småstad med världshistoriens fulaste dialekt. Faktumet att staden gränsar till Nordpolen är heller inte något vi ungdomar gärna skryter om.
Men vi kommer förmodligen att återvända. Hur var det nu igen... "det är hit man kommer när man kommer hem", eller?


Manic sunday


Jag har funnit ett botemedel mot min cyniska gen, mina bittra dagar och mina jordens-undergång-tankar.
Du borde också testa det:
http://www.emmajohannakjell.blogg.se

Back to black

Laleh - How wrong och Those Dancing Days - Hitten.


Det sa nog det mesta.


Det måste bero på mig

Idag hade vi ett jättestort samhällsprov, det var dessutom ganska svårt. Jag har ingen aning om hur det gick, kan bli vilket betyg som helst, men jag firade i alla fall att det äntligen var gjort genom att gå och fika med Sara och Evelina.
Idag har jag utsläppt hår med ett fint svar spänne som håller luggen ifrån ögonen. Visst är det snyggt med lugg men så himla jobbigt. Funderar på att spara ut den. Jag har på mig min gråa klännig från MQ med volang, lila strumpbyxor och en...AAAAAAAAAAAAAAH!

DET GÅR INTE!

Kanske beror det på mig, på en gräns i min tankegång eller att hela mitt förnuft skriker "NEEEJ!". Jag kan verkligen inte skriva om sådana saker. Vem bryr sig egentligen om vad jag har gjort under dagen? Vem bryr sig om vad jag på mig? Och slutligen: hur kan tjejen försörja sig på detta?!
Att läsa om andra människors vardag ligger i för sig vid mitt intresse, eftersom jag lider (och njuter!) av en extrem nyfikenhet. Poängen med detta är som redan nämnt att människan tjänar miljoner på detta vardagsnöje. Jag kan räkna upp hur många som helst i Piteå som skriver om sin vardag - och gör det så mycket bättre. Vad som skiljer bloggarna åt är att hennes besökarstatistik är skyhög och därvid ligger mitt största frågetecken.
Jag blir fan inte klok på människor. Det måste bero på mig, för att halva Sverige verkar ju tycka att hennes blogg är den bästa läsningen.

Svenska folkets innelista

Framgångsrika ungdomar är något jag verkligen hejar för. Överallt träffar man på framgångsrika människor med en låg ålder och självklart tänds en avundsjuka inom mig, men den är liten. Glädjen över att unga människor får ta plats är däremot större. Men sedan händer detta mig:
"Sedan gick jag på ett café och drack lite kaffe med mina vänner, eeeh, ah. De va kul, riktigt trevligt. Nu äre då freeeedag och eeh, ah. Det är mysigt. På svenskalektionen såg vi Troja och ja. Jag gillar verkligen sånt där. Nu äre ju lov också och eeeh, ah. De är skönt. Det blir lite fest hos mig imorgon ska bara fixa någon som ska gå på Systemet och eeeh, ah. De blir mysigt."
Filmen som är på youtube utklassar "Pippifittan" i meningslöshet och jag kan för allt i världen inte förstå vad det är jag ser. Syster är lite mer uppdaterad och berättar för mig att detta är den omtalade BlondinBella. Tjejen som är - ja, vad är hon? - 17 år och har en utav Sveriges mest kända bloggar. Om jag inte misstar mig är hennes blogg även hennes företag och här kommer det värsta: hon tjänar pengar på den.
Hur bra som helst att människor tjänar pengar på sina bloggar och texter, men seriöst? Bloggen består av:
1. "Idag åt vi glass och såg på Melodifestivalen, jag hatar Linda Bengtzing!"
2. "Åh suck, jag som skulle sluta med kolhydrater"
och slutlligen
3. "Den här klänningen är såååå fin!"
Tjejen har, liksom några andra, dessutom börjar med att videoblogga. I videorna får vi tittare se en tjej som pillar sig i håret hela tiden och som pratar om sin dag och dess händelser. Sååå intressant.
Hur fan kan tjejen tjäna pengar på det där?! Hon är dessutom känd; "nu ska jag googla mig själv, det var längesedan sist."

Det värsta med det hela är inte att jag faktiskt läst hennes blogg och sett hennes videor (ett steg närmare självmord) utan nej. Det värsta är att jag, i och med detta inlägg, gör gratisreklam för henne för att en sak är säker:
direkt efter Du har läst detta kommer Du att besöka hennes blogg. Varsågod, BlondinBella, din besökarstatistik ökade helt plötsligt med cirka fyra personer.


RSS 2.0