PL?

Zara säger:

jag hänger inte med han

Zara säger:

jag utnyttjar han bara när jag behöver


Stackars. Han är säkert upp över öronen kär i min fina London pal.


Tänkte bara

... dela med mig av den gågna helgens tokigheter.



För att hylla Narcissus väljer jag naturligtvis att enbart lägga upp en bild på mig själv.


Jag fick inte ens färg

Jag hänger på solarium ibland. Det är egentligen en jävligt dålig ekvation, med tanke på att:
1. Huden sakta friteras bort
2. Man blir blind
3. Man svettas i andras svett
4. Jag lider av (smärre) klaustrofobi och därmed låter jag "locket" vara vidöppet, vilket leder till
5. Bara ryggen blir brun
Men människor är dumma, vi har snackat om det förut.

Idag tog jag mig en tripp till City Sol (som jag så gärna vill döpa om till Solcity, men... ja) och la mig i svettbur nummer tre, som saknade radio. Detta upptäckte jag efter jag strippat och hade helt enkelt inte energin att klä på mig igen. Så jag använde mig av min mp3, som i för sig är mycket bättre med tanke på min utomordentliga musiksmak (åh, jag är så dum, klart jag gillar musiken jag har på min mp3. Oh well.) Lade mig ner i någon annans svett och nötte Kings of Leon. Det var under Sex on fire som jag blev paranoid. Scenarion där solariumet sprängs på grund av sammanstrålningen av ultraviolett och min mp3 poppade upp. Precis då börjar solariumet att skaka. Jag inbillade mig inte, det skakade. Jag slängde bort mp3:n, helt övertygad om att explosionsprocessen startat. Blev förlamad av skräck. Grinade en skvätt. Solade tiden ut. Tackade livet. Märkte att tågstationen ligger bredvid City Sol.

Din kramiz, din kanin

Ibland gör jag saker bara för att jag inte borde. Det är psykologiskt bevisat att människor gillar sånt, dumma djur som vi är. För mig handlar det mest om destruktiva handlingar, som skadar mig men som jag ändå utför. Som när jag ser på MTV en hel dag och blir helt hjärntvättad av sextonåringar som har en stor fezt, eller grabbar med stora muskler som snackar gangztah och fixar bilar. Jättefarligt. Men jag sitter ändå i soffan i långkalsonger och lyssnar på little rich bitch och hennes "That's juicy! It's all so juicy! I AM JUICY!". Sedan blir det reklam och lilla kaninen dyker upp och sjunger "Du är så söt jag blir så glaaaad! Vi kan kramas varje daaaag! Tillsammans våldtar vi baaarn!". Men jag rör mig inte ur fläcken. En gång såg jag till och med ett avsnitt av Cribs som jag redan sett. Så farligt pantad är jag.



Ett dåligt inlägg om en farlig hobby

Skaffade mig en hobby idag. Det var längesedan jag hade en. Om jag nu någonsin har haft en... Räknas bita på naglarna? Jag gillar det och det krävs många års träning för att få till det rätta knycket. Definitivt en halv hobby, åtminstone. Ja, i alla fall, min nya hobby: Tradera. Har inte riktigt gillat det förut, men nu kan jag inte sluta. Idag lade jag till tjugo auktioner på min minneslista. Jag vill inte ens ha trosorna från Lindex. Däremot ville jag verkligen ha en väska, min väska, VÄSKAN. Den var ett andetag från perfekt. En minut kvar, jag har det ledande budet. Uppdaterar, märker att jag ligger tvåa. Lägger budet på 290:- och är så jättemegasäker på att min väska har blivit min. Då kommer supersöt_fnizz_88, den lilla snorkusen, och trycker in ett bud när det enbart återstår några sekunder. Och jag förlorade.
Det är farligt det där med att ha en hobby; direkt efter förlusten kände jag ett enormt hat mogna inom mig. Jag vill söka upp fnizzet och ta tillbaka DET SOM ÄR MITT! Och det slutar inte där, jag vill göra illa människan också, raka av ögonbrynen eller något. DET VAR MIN VÄSKA!


Buss 69

Idag är det helt obeskrivligt kallt. Näsborrarna klibbar ihop, kinderna blir alldeles för röda (inte sådär "vårsnyggt" som alla skönhetsexperter säger) och spottloskan blir till is innan den når marken.
Just denna iskalla januaridag bestämmer Fanny att vi ska ta buss 69. Jag vet att den bussen inte är att lita på, vilket jag dessutom påpekar ett flertal gånger. Men enligt hierarkin är jag tydligen underordnad, för visst fan hoppade vi på 69:an (Megatron).

30 minuter senare står vi mitt i Koler och har ingen aning om när nästa buss anländer.


Ledsen i ögat

Min tvillingsjäl, Classy Sassy, gör en Kung Fu Panda (eleven blir mästaren) och jag är så stolt.  


Oj

Vaknade 12.45 idag. 13.00 hade vi slagit på en film. Det där med stark karaktär har aldrig varit min grej.

Perceptionen sviker

Vi hörde grannarna nedanför ha fartfyllt sex.




Sedan antog dunkandet en musikalisk rytm och det visade sig vara grannarna ovanför som spelade Band camp.

Rastlöshetens konsekvenser

Johanna säger:

Du gör så att jag känner mig dissad

dränkt i spya och nerpissad

Du gör att mitt hjärta känner att det vill sluta slå

Och det är det inte många som kan få

Jag har inget att supa ner mig av

Jag känner mig som familjen kjells slav

Det enda som skulle underlätta vore om du skulle visa att du vill kommunicera med lilla jag

för det känns som att jag inte har pratat med dig på ett slag

Nu börjar tårarna rinna, och känner att mitt hjärta sakta försvinna

detta blir min sista rad i denna konversation,

om du skulle ringa mig skulle det vara en sensation

Notis: Vi har redan pratat en gång idag.


Min framtida isolering

Imorgon ska jag leva i mediecelibat, vilket betyder precis som det låter. När uppgiften gavs ut var min spontana tanke att det hela skulle bli lätt och befriande. Nu, när jag är lite smartare än för någon timma sedan, förstår jag vilken resande svår uppgift jag har framför mig. Vad gör man när man inte:

Tittar på TV/film?
Sitter vid datorn?
Lyssnar på musik?
Spelar TV-spel?
Läser en bok?
Bläddrar i någon tidning?
Har radion på?
Löser sudoko?
Pratar i telefon?

Ja, ni förstår säkert. Min lösning är sömn. Jag ska sova mig igenom dagen.

Älskar min utbildning.


Virgin school

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta. När chocken har lagt sig återkommer jag med min fullständiga analys av dokumentärserien. Tills dess:




Kanal 5, 21:55

Till mina 13 unika läsare

Igår fyllde alexandraandersson.blogg.se tre år. Här har ni:


2006
: http://alexandraandersson.blogg.se/2006/june/alalala-life-is-wonderful.html#comment
Mitt liv var tydligen fyllt av heta grabbar och sol. Jag gillade coola ord som "dax" och hade den rätta inställningen till träning, som jag uttryckte väldigt klart med några "snark" och "urk".

2007: http://alexandraandersson.blogg.se/2007/november/basta-tiden-pa-dagen.html#comment
Fokus låg helt klart på rätt ställe i detta inlägg. Resterande inlägg från det året var samhällsinriktade med överanalyserade argument och dåligt formulerade meningar. Förmodligen en konsekvens av min ständiga upprördhet.
 
2008: http://alexandraandersson.blogg.se/2008/march/en-nagot-overdriven-bild-av-smastadslivet.html#comment
Hade skaffat mig lite perspektiv.


Hur kunde Stina Lee och Kenza bli kända?

Hur kan vi hylla utseende istället för hjärna?  Hur kan vi låta modebloggarna ta över världen och vad säger det om oss?





Snart framstår vi som ingenting annat än ett skal.


Hihi, varå, vi bajsar inte?

Jag hade tänkt döda rosa-fluff-med-roslukt-snacket en gång för alla.

Johanna: Camila, har du tagit en bild på dig när du sitter på toa?
Camila: Nej! Men någon gång ska jag knäppa på korven... NI SKULLE FÖRRESTEN HA SETT MIN DIARRÉSOPPA IDAG!



Vill även tillägga att jag älskar sambolivet.

Varför mitt liv är en tia

Jag har en underbar vän, vi kan kalla henne Kvalster. Hon har flyttat hem igen, efter några pengalösa månader på hemlig ort. Under de månaderna åt hon enbart potatissoppa och blodpudding. Ibland skämde hon bort sig själv med en kebab från gatuköket. Hon var även duktig på att förtära alkoholhaltiga drycker av den illegala sorten, just på grund av den bristande ekonomin. Hon ägde två par strumpbyxor; ett par med två hål, ett par med två trådar. De som fortfarande såg ut som strumpbyxor var hennes helgstrumpisar medan de andra tillhörde vardagen. Men nu har Kvalster flyttat hem och nu går hon under titeln arbetslös. Men tro inte att hon inte försöker, hon har sökt på alla lediga jobb. Hon blev nyligen nekad till att börja jobba som pizzabagare på grund av hennes bristande erfarenhet inom yrket. Nu kanske ni tror att hon befinner sig i det klassiska stadiet "low life", men det gör hon inte. Kvalster är en mycket positiv person, hon kvittrar till och med när hon säger att hennes liv är en typisk tvåa på skalan. Därför väljer jag att ägna ett helt inlägg åt denna underbara parasit. Nedan kan ni ta del av hennes mest lysande citat.

You must excuse the forest - hennes egen version av det klassiska "You must use the force"

Jag kan beskriva mitt liv med ett ord: arbetslös, rastlös, fattig, singel...

Nu när jag inte har något jobb har jag tid att bli smart, jag läser ungdomsböcker varje kväll

Idag har jag varit med Smulan, min kanin

Ska vi ut och skorra?

- Vilken är Afrikas huvudstad? - ... KENYA!

Endast de som känner Kvalster förstår humorn i citaten och tyvärr är det ett privilegium ämnat endast för vissa.

A love song for Bobby Long


Jag minns tiden då jag skrev dikter, noveller och epiloger till diverse romaner. Mina litterära verk var naturligtvis av lägsta rang, men jag skrev dem i alla fall. Jag har slutat skriva. Min gömda mapp på skrivbordet samlar elektroniskt damm. Jag skapar inte längre mina egna ord och metaforer. Jag är en aning tagen av den delen av dadaismen. Eller kanske var...
Nu kämpar jag med att redigera formatmallar inom ännu ett djävulsverktyg från Adobe, och kan för allt i världen inte förstå hur jag hamnade här. Kanske är det en prestationsflykt? Att misslyckas med sina styrkor är ju, som ni alla vet, så mycket värre än att misslyckas med sina svagheter. Vad hände med att våga misslyckas?

Gud älskar pengar

En utav annonserna under mina inlägg skriker ut att Gud älskar mig. Jag har under en relativt lång tid irriterat mig på denna annons, eftersom den inte riktigt passar in på min sekulariserade skitblogg. Så jag klickade mig in på sidan, där Gud tydligen älskar mig. Hemsidan ger ett högst tvivelaktigt intryck när den erhåller dålig uppbyggnad och blottar stor inkompetens inom webbproduktion. Slutsats: En seriöst organisation skulle aldrig ha en sådan dålig hemsida.
Mitt intresse stiger naturligtvis i och med detta faktum och jag klickar mig in på "4 steg till Gud". Längst ned på sidan berättar organisationen att om jag ber en viss bön så accepterar jag Jesus och därmed tar emot honom som herre över mitt liv. Nedanför bönen, som de så snällt publicerat, finns en stor länk med ett "JA". Jag klickar. Jag blir gratulerad. Jag blir ombedd att fylla i mina personuppgifter så jag kan ta emot "material". Aha, så det ligger alltså ekonomiska intressen vid denna hemsida. Vilken bluff.  Än en gång försöker organisationer/föreningar gå med vinst med det argument som tydligen aldrig slår fel: Gud älskar dig (och han förlåter dig om du köper lite material av oss).


Twilight-effekten

Har stängt in mig i mitt rum för att plugga. Jag ser på filmer som handlar om InDesign, kopierar artiklar och redigerar rubriker. Utan att reflektera över vad jag egentligen gör. Min koncentration ligger istället vid att se obrydd och snygg ut (vit t-shirt med ett Idre Fjäll-tryck, för stora långkalsonger och fettigt hår måste nämnas) ifall att en ovanligt vacker vampyr skulle gömma sig bland träden och titta på mig i smyg. 

Men jag sitter fortfarande här utan vampyr. Istället har jag sällskap av en mögelliknande doft och en artikel om Lasse-Stefanz.

Framtiden

För att hålla mig sysselsatt gjorde jag nyss ett yrkestest på ams.se. Jag ska tydligen satsa på att bli...

KRONOFOGDE.


Jag kommer titta på Uutiset och bära bruna ullkjolar tillsammans med hudfärgade strumpbyxor och gympaskor. Jag kommer bo i Bastuträsk och på kvällarna kommer jag läsa Skattenytt.



Mina kollegor på personalfesten.


Vardagståget tar över

CSN, storhandla och tvätta.
Motionera, plugga och städa.
Vakna, gå i skola och sova.
Räkningar, försäkringar och diska.
Banklån, bakfylla och stryka.

Nu när jag har sett Twilight har jag blivit väldigt medveten om hur mitt liv ser ut.


S-s-s-potify!

Paradise har blivit belönat med Spotify och vi har hoppat på ett musikaliskt nostalgitåg. Nyss chockerade jag med att kunna hela QBN flow - Dagboken. Förstår inte varför jag väljer att inkludera mer människor till detta faktum, men... Ja.
Nu nöter vi Ebba Grön och har skapat oss ett lufspelande band. Gracias a la vida.


Tre år sedan

Ibland, för att tortera mig själv, brukar jag läsa gamla inlägg. De är identiska med mina dagboksinlägg på lunar. Jag behandlade verkligen djupa ämnen, exempelvis hur man ska klä sig på valborg. Snacka om att vässa hjärnan. 


Detta inlägg kan ni ta som ett försvarsargument. Det händer mycket på tre år.


Alltså... Det hände en grej

Jag och Johanna var på utflykt på Ålidhem. Snön knastrade under våra illaluktande Nike-skor när vi hade det trevligt i Umeås vackraste stadsdel. Vi kunde inte undgå att titta in genom alla de tusen olika fönstren för att möjligtvis samla på oss några nyttiga inredningstips. Något fångade vår uppmärksamhet lite extra, och det var inte en lampa från IKEA:s nya sortiment. Det var en kvinna med ovanligt långt hår. Hon satt i en lägenhet på bottenvåningen - naken. En svarthårig figur med dödskalle-tryck dök helt plötsligt upp bakom henne. Han började sakta smeka hennes hår och rygg. Vi gapade. Vi stirrade. Vi rörde oss inte ur fläcken. Vi låtsades vara vilse och prata i telefon när andra människor gick förbi. Vi var fängslade. Vi var på väg att bevittna en sexakt - LIVE! Då, utan någon som helst förvarning, vände sig dödskallen om och det stod nu klart för oss att även denne var en kvinna. Detta ökade vårt intresse markant och jag var ett andetag från att springa närmare fönstret. Då såg den långhåriga, och fortfarande nakna, kvinnan rakt in i mina ögon. Hon rynkade ögonbrynen på ett argt och förvånat vis. Jag kände hur rodnaden friterade min hud. Vi sprang.

Nu skäms vi.


Och nu till något mer lättsamt

Varför är Kleerup så pinsamt full? Nu förstår man ju att Rosing-storyn faktiskt ägde rum.


Ett inlägg som blev en novell

Förmodligen kommer jag trampa på många tår, kanske även mina egna, men det har väl aldrig varit något problem förut.

Det är inte bara jag som uppmärksammat det förvirrande faktum jag snart ska behandla en aning, utan även mina sambos, som kommer från diverse svenska städer. Det handlar om män/grabbar (fin linje) som letar sig allt längre ned i åldrarna hos tjejerna. När jag var mindre umgicks även jag med de äldre grabbarna, men då skiljde det två år. Vi var, ungefär, på samma våglängd trots att de fick skriva det stora Kina-provet före oss. Grabbarna i dagens läge får rösta, har en fast inkomst och oroar sig över bensinpriset samtidigt som de umgås med tjejer som precis börjat vänja sig vid betyg inom skolan. Tjejerna är obeskrivligt söta och de erhåller förmodligen en hög intelligens, men jag kan ändock inte hjälpa att undra: Hur lyder deras konversationer? Trots att tjejerna förmodligen verkar äldre än vad de är går det inte att frångå att de inte har lika mycket erfarenhet och fortfarande är under risken till utegångsförbud. Och javisst, ålder är bara en siffra, men när det handlar om så pass unga år blir skillnaden så markant att det inte längre handlar om siffror.
Grabbzen i sig har dessutom inte svårt att få tjejer i sin egen ålder, tvärtom. De har det förmodligen lekande lätt. Så jag börjar fundera om det hela är mer djupliggande... Handlar det om att plocka oskulder? Om oskuldsfullheten? Men å andra sidan - har de inte redan passerat det stadiet?
Jag börjar starkt tro att det handlar om att känna sig mäktig. Tänk er: Killarna har mer makt än de yngre tjejerna, eftersom äldre killars uppmärksamhet är en väldigt angenäm bekräftelse. Uppmärksamheten är sårbar, eftersom den är så viktig. Grabbarna känner förmodligen detta, bollen är på deras planhalva. Är detta orsaken varför de hänger med tjejerna? Att de inte behöver kämpa för att känna sig som definitivt påsättbara? Rockstjärnor?

Jag har egentligen ingen aning, jag bara önskar att tjejerna inte blir yngre. Då kan de, grabbzen (mina kompisar, i många fall), riskera att gå under titeln våldtäktsman. För, grabbar, visst vet ni att man våldtar någon när man har sex med en människa under 15, även om denne var med på det? Notis: Detta gäller givetsvis även när fallet är omvänt.  

Volver

Under förmiddagen har jag retat mig på Storbritannien. Det finns så mycket fel med landet. Vi kan börja med att en utav EU:s utgifter går till Storbritanninen, vilket betyder att vi - du och jag! - hjälper till att betala denna utgift. De väljer dessutom att behålla sin centralbank för att behålla deras valuta. Den traditionella inställningen har vi i Sverige också valt, och alla vet ju hur intelligenta vi är. Ja, traditionerna; Dame, sir, duke, lord... Hallå, fossilerna ringde och inte ens de vill ha tillbaka sina särbehandlingar tillbaka. Förresten, bär fortfarande alla viktiga män vita, krulliga peruker? Sedan regnar det alltid där och de äter sylt på rostade mackor. Och tänk så mycket te de dricker! Tänk så mycket urin de måste samla på sig, tänk på så många gånger de måste gå på toaletten och TÄNK på vart detta urin sedan hamnar! Slutsatsen: Vi dricker britternas piss. 
Men det som svider allra mest är att the lovely Z.Hägglund återvänder dit idag. Utan mig.


Egentligen hade jag kunnat göra detta inlägg lite roligare och lite mer korrekt, men jag är alldeles för upprörd.


När jag nuddar Nirvana

Nu hade jag tänkt vara relativt supertråkig och lägga upp bilder på lägenheten. Föga intressant för de som inte känner mig, men desto mer roligt för mamma. Så, håll till godo.



Konsekvens: Sömnbrist.


Nuså.


IT-sambos.


INTE min idé.


När jag inte äter ostkrokar...

Singing in the rain

I min bil (jaja) finns ingen superlyxig cd-spelare. Istället finns en radio som förgyller åkturerna. Oftast låter jag P3 störa min koncentration i trafiken, men de gånger då reseprogram och annan skit tar upp plats i tablån lyssnar jag på Rix FM. Detta är alltså orsaken varför jag, förra veckan, lyssnade på E-type. Jag sjöng glatt med i refrängen "I've got LIFE, I'm aaalways by your side!" när jag drabbades av en flashback. Nu tror ni att det handlade om tjejen från Piteå som tolkade ovanstående låt under en Idol-audition, men det gör det inte. Jag mindes däremot  löpsedlar som skrek ut att E-types dansare Dede (vältränad tjej som dansade i lack-bh i alla musikvideor) INTE var tjejen som sjöng i alla låtar. Den som sjöng var istället någon som hette Nanna, som inte bara hade ett mindre exotiskt artistnamn utan även lite grövre kärlekshandtag. Denna Nanna syntes aldrig i musikvideor i lack-bh. Minns jag helt fel?

Livets olösta mysterium

Den onda demonen som festat på mitt arma hjärta försvann idag. Och det spelar ingen roll vad ni säger, jag vet att det är tack vare jag bytte ringsignal. Fel ringsignal framkallar demoner och medicinbollar. Då har vi det avklarat.


Kontraster

Förra året hade jag många grannar. En utav dem kunde inte allmän engelska (bortsett från miljontals olika hälsningsfraser) men kunde däremot vartenda engelskt ord inom kärnfysik. Hon var rysligt lik the Gudge och när hon lagade mat nynnande hon, precis som de gör i skräckfilmer. På natten besöktes jag av ondartade drömmar på grund av detta nynnande. En gång tillagade hon en gryta med hela räkor i. Skal, ögon, bajsränna. Hon åt det också. Jag tyckte att det var lusigt men å andra sidan äter jag palt, en mjöl- och potatisklump som till utseendet kan förknippas med bröstimplantat.
En annan granne bodde ihop med två andra och dessa tre delade därmed en yta på 19.7 kvadratmeter. De gillade att röka på rummet och de använde sig av en krydda som gjorde maten grön och som luktade starkt. En gång vaknade jag av denna lukt, som bevis på att jag inte överdriver. De tyckte inte om att diska och eller att knacka.

Detta år bor jag i en nybyggd lägenhet, med en mixer och kaffepress. Jag har inga persienner men jag har ett brett Internet. Det luktar gott i mitt rum och i hissen finns en spegel. Nu, i en annan del av staden, får jag taffsa på det ljuva livet, helt enkelt.


Nyårsafton

Motto: "Jag skiter i om jag är fin, huvudsaken är att jag blir full" (Z. Hägglund, 2008)
Musik: 20 Fingers ft Gillette - Short Dick Man
Det blev en bra kväll.

RSS 2.0