En solig dag utan klagomål

Jag känner mig en aning fängslad. Mer än (nästan) allt vill jag ut i solen, men jag är fast. Fast vid min ständigt trogivne vän El Ordenador. Eller datorn, om du vill. Men, för en gång skull ska jag inte klaga. Det är färdigklagat nu. Någon gång måste jag väl ge upp min självömkan.
Däremot ska jag vända på steken. Jag är glad över det fina vädret, trots att jag inte kan uppleva det till fullo. Om sommaren blir en regnig katastrof kan vi ju alltid minnas tillbaka på den här underbara perioden bestående av sol.
Jag måste även tillägna att jag är nöjd med dagen, eftersom jag var ute och spelade fotboll hela morgonen. Det hade kunnat vara värre. Jag hade faktiskt kunnat vara tvingad att spela mot fotbollsgym-laget. Men jag gled undan med galans och under de matcherna satt jag istället i gräset och kände hur mina ben drog åt sig alla UV-strålar som bara gick.


Please, don't judge me

Varje dag läser jag olika bloggar från Piteå, för att snappa upp de färskaste och smaskigaste nyheterna (snälla, snälla, snälla - ignorera inte ironin). Men, i dag var det något speciellt med mitt snokande. Jag märkte nämligen en stor skillnad mellan mitt eget skrivande och andras. Alla andra (självklart inte alla, men majoriteten) beskriver olika händelser som inträffat i deras liv, hur roligt det var, hur mycket de ser fram emot det osv, you get it. Jag skriver ALDRIG om sådant. Jag skriver om TV, goddamnit.
Jag borde byta mönster, det är viktigt för mitt rykte. Det räcker med att Anna säger att jag har världens tråkigaste liv. Eftersom jag skymtar min egen undergång i form av plugg ÄR jag nog världens tråkigaste. Men det är bara för i veckan, promise. Snart kommer jag vara rolig. Hur man nu defenierar 'rolig'....


Värdelösa funderingar

Sitter och slötittar på "What about Brian" med systeryster. Jag är självklart inte speciellt engagerad i programmet eftersom jag försöker att inte fastna för ännu en serie. Men syster däremot, hon har ingenting emot att hon inte följt serien och inte förstår någonting om diverse problem som cirkulerar i karaktärernas värld. För att komma till slutsatsen som förklarar varför serien förmodligen inte är värd att se, öh, here it goes: gång på gång utropar syster om att - "Julie från Felicity" och -"Meghan från Felicity" är med. Till saken hör dessutom att huvudkaraktären är en avdankad skådespelare från allas vårat "7th Heaven". Majoriteten verkar vara b-skådisar som inte hade någon annanstans att ta vägen. Men hey, jag ska inte döma för hårt, jag menar, "Friends" påbörjade ju sin succé med enbart b-skådisar.

Dessa funderingar kring televisionens underbara värld. De tar aldrig slut.

Killing time


Fall Out Boy - This ain't a scene, it's an arms race
http://www.youtube.com/watch?v=9FcBnaLjxY4




He doesn't look a thing like Jesus

Söndag, öh, förmiddag (?). Vaknade av en huvudvärk som skulle kunna kallas migrän, men eftersom jag är väl medveten om att jag aldrig har migrän beslöt jag mig för att kalla fenomenet för bakis. Som ett fint litet plus hade jag dessutom ett sandpapper i halsen. Jag kommer snart bli förkyld, jag känner igen tecknet. Men som tur är finns Strepsils och grönt te, som faktiskt hjälper. 
De första vakna timmarna ägnade jag mig åt att läsa. I fleeera timmar. Inte för att jag inte gillar att läsa - jag älskar att läsa - men inte när man känner sig tvingad. Har nämligen en muntlig redovisning på engelska om min bok, och jag ligger en aning efter. "A little love song" heter i alla fall boken, och den hade nog varit mycket bättre om jag inte kände piskan efter mig. 
Fast trots att jag förklarade för mamma att läsningen var skoljobb, var jag ändå tvungen att städa. Hela mitt rum. Typ, en årsstädning. Jag borde städa oftare, det är riktigt äckligt i mitt rum. Men nu är det i alla fall gjort. Till hälften.
Just nu unnar jag mig en stunds vila med The Killers.

Det känns mycket bättre nu.


Successivt framkallad slutsats

Jag känner mig rastlös. Det borde jag verkligen inte göra, eftersom jag har miljoner saker att göra. Jag är en sån pass upptagen person. Afk for life, typ. Men, trots min stora importens i världen, så är jag rastlös. Egentligen borde jag väl ta mig ut, jag menar - solen skiner fortfarande och jag har sovmorgon imorgon.
Okej, det utklassade argumenten för att inte fara ut. Nu far jag ut, osminkad och förjävlig. Men det är bara jag som drabbas av det, och... det kan jag leva med.


Ett försök till kollektiv uttråkning

Eftermiddagssol i all sin ära, men inte i dag. Just i dag är dagen då jag försöker plöja igenom fyra (!) medeltjocka böcker om den ryska tsaren, och jag gillar inte faktum att solen skiner och jag tillbringar min kväll inomhus. Iklädd pyjamas, utan smink. Bara jag och de uråldriga böckerna. Hallelujah.

Den här kvällen hade faktiskt passat utmärkt för en promenad, eller till och med (watch out!) en joggingtur. Men istället stannar jag inne. Fet, med nyvunnen kunskap. Men hey, hellre fet än puckad och pinnig.
 


Grattis lillasyster!

22/5, en himla fin dag. Inte nog med att det är andra dagen i följd med solen som sällskap, utan det är även systers födelsedag. Min present erhöll inte riktigt samma klass som hennes julklapp, utan hon fick enbart en skiva. Dock med The Killers, och det väger ju rätt tungt. Äntligen kanske jag slipper höra BD eller Kent från hennes rum. She's such an emo.
 
 Förövrigt gjorde jag miljön en tjänst i dag - jag tog med en termos till skolan, istället för att köpa take-away. Billigare + miljövänligare = pluspoäng till mig. Bästa ekvationen jag stött på i dag.


                       image9
                                                                                           Gullefjun blir 16.

I brist på annat

Jag som skulle vara i säng innan 22. Planeringen sviker. Aaaah. Det är nog Annas fel, hon får mig att läsa tragiska bloggar som fungerar perfekt som kvällskomik. Det där med skadeglädje har jag aldrig förstått mig på, men det är i alla fall den enda sanna glädjen. Vi människor är allt den dummaste arten.
Nej, nu har (äntligen!) jag och Anna lagt på och slutat skratta åt dessa deprimerande bloggar (som visst är mer trendiga är någonsin). Dags för mig att ta tag i den förlorade tiden.
Förresten, jag ville inte lägga på, Anna. Jag gillar att prata med dig (jag vet att du läser det här!).
Godnatt!

Sommarkänslor - på en MÅNDAG.

Den här måndagen har inte liknat de hittills passerade måndagarna. Den har brytit trenden och tillät sig inte att vara klonad. Och det gillar vi. Jag menar, det är inte ofta skolen skiner på en måndag. Eller, när det är så pass varmt att jackan inte behövs på vägen hem. Jag har även ätit två gånger på skolan, för att hungern aldrig tillät sig dämpas.  Det har aldrig hänt förut. Gröt är en myt. Jag har aldrig varit så hungrig innan lunch som jag var i dag. Men det är ett faktum som ger mig ännu ett skäl till att hylla denna måndag: makaroner och köttbullar, helt perfekt. God mat när man är som hungrigast inträffar sällan. Bara på mirakulösa måndagar.

Att ingen annan i famliljen (förutom katten!) är hemma, och att jag njuter av stunden tillsammans med Tracy Chapman, är bara en bonus.
Kvarvarande problem liknar numera bagateller. En axelryckning. Sommaren är fan nära nu. 



 
Tracy: You got a fast car, but is it fast enough so you can fly away
You got to make a decision, you leave tonight or live and die this way


I've been missing you.

Egentligen hade jag väl kunnat starta en ny blogg, eftersom den här innehåller en massa strunt från förr. Det var ju, trots allt, väldigt lång tid sedan jag senast skrev någonting här. Istället är jag en aning mer aktiv på www.veckorevyn.com. Mer fördelar, mer läsare.
Men det är fint med en blogg som nästan ingen läser. Det är helt okej för mig. Då kan jag skriva lite vad jag vill.
Fast, det har jag inte tid med nu. Nu är jag bara uppdaterad. Det känns faktiskt, trots omständigheterna, bra.
Kanske jag blir mer aktiv här, eftersom denna blogg saknar rosa bakgrund (?) We'll see.
Nu: Boden. Jippiesomfan.


RSS 2.0