Inflik

Vad är grejen med Alex Schulman? Hur kan han få så mycket uppmärksamhet och cred utan att ens vara rolig?
Om han försörjer sig på att dissa folk, varför gör han det inte bättre då?


Söndag

-Zara har tagit sin underbara uppenbarelse till Piteå och jag är själv igen. Helgen har varit för bra för att beskriva.
-Vikram lagar mat som aldrig förr och mitt rum andas curry. Måste påminna honom att fläkten är till för att användas.
-Studenter i mysbyxor och oduschat hår springer runt i korridorerna med en fylleångest som glänser i ögonen; nu är första nollningen avklarad. Min börjar imorgon. Jikes.


Mamma, varför svarar du inte?

Vad är centrifigueringtjalallalalalla? Är sköljmedel detsamma som mjukmedel? Hur använder man en torktumlare?
Tvättar man svarta kläder med kulörtvätt även om svart inte är en färg?

Ny granne

Igår fick jag och min skottska granne besök av två tyskar och fyra svenskar. Vi slog oss ned i vardagsrummet och jag var lite nervös inför situationen eftersom alla kunde prata bättre engelska än deras modersmål. Typ.
Detta problem löste en utav tyskarna ganska fort när han drog fram en stor flaska vodka och ställde den på bordet; "help yourself". Nervositet borta, check.
Några timmar senare sticker kalaset och jag går och lägger mig och några timmar senare väcks jag av att någon flyttar in i korridoren. 11.34 flyttar Vikram* in, en något äldre indier. Hans engelska är inte den bästa och jag ser förmodligen ganska dum ut när han frågar "vart i köket han ska lägga dammet?". Jag hänvisar till dammsugaren men han vill inte använda den, nej han vill använda händerna. Detta är fortfarande ett olöst mysterium.
Jag går i alla fall tillbaka till mitt rum och håller på att svälja min tunga när han - utan att knacka - klampar in i mitt rum. Jag tackar alla gudar att jag inte var naken. Man brukar knacka... Kulturkrock?
Han frågade i alla fall vad duschen var för något. 
Nu vill jag att min skottska granne och vän ska komma hem från stan och hjälpa mig med översättningar.

*= han heter något helt annat, som jag inte uppfattade.  

Girl next door (med annan innebörd)

Idag mötte jag min första granne, som bor precis bredvid mig. Hon kommer från Skottland och hon behöver kuddar. Jag kommer inte ihåg vad hon hette, jag tror jag för nervös när hon presenterade sig att jag helt enkelt inte noterade namnet. Min engelska är ytterst tvivelaktig och jag har en tendens att blanda svenska ord som: "öh, vaheterenu", "du vet" och "typ". Jag erbjöd henne i alla fall mitt lokalsinne och min svenska och vips! Nu ska jag iväg och shoppa kuddar.
Studentlivet börjar ta sig. Ikväll ska jag äta nudlar.


Första kvällen

Med Sex and the City kan man överleva vad som helst.


Vuxenpoäng och snuttefilt

08.00 väcktes jag av min överambitiösa mamma som ansåg att vi - familjen - var tvugna att vara ute i tid för att hinna med alla ärenden. Som vanligt hade hon rätt, och den här gången var det inte så irriterande, för nu handlade det om lägenhet 217. Och som vi har jobbat idag.
Vi började som sagt innan soluppgången och fram till 19.00 har vi handlat möbler och allt som hör till. Jag andas inom 19,7 kvadratmeter och det finns ändå så mycket att inhandla inom denna bitterljuva kategori. För visst är det förjävla tråkigt att handla disktrasor och tvättmedel, men det handlar trots allt om ens eget välmående.
Och miljoner timmar och 25 tända ljus senare sitter vi är, jag och syster, i min nya lägenhet (det är egentligen bara ett rum, men det är så mycket roligare och vuxnare med lägenhet).
Under dagen har två frågor cirkulerat i min medelmåttiga hjärna: "tänk om jag skulle flytta till Uppsala istället, hur skulle det då gå med alla möbler osv?" och "Hur skulle jag klara mig utan min familj?"
Jag har inte tänk påbörja en snyfthistoria, men jag har dock tänkt nämna att min syster ska sova över hos mig, den allra första natten i lägenheten. trots att hon missar ett fotojobb och trots att hon har en enorm hemlängtan. Bara för att jag inte vill sova själv, och för att det är min första natt som student.  Creepy.
Nu ska vi fortsätta se Elizabethtown, som är en utav de tre filmerna jag har inhandlat till min alldeles egna DVD-spelare. Hihi. 

Töntig/lejd/mesig/bordeinteskrivasånhärskit

Sista kvällen hemma. Eller nja, inte riktigt så, men sista kvällen som jag officiellt bor hemma.
Herregud jag måste adressändra. Men vilket postnummer har jag egentligen?
I alla fall, sitter med Musse och känner mig smått sentimental, trots att jag bara ska flytta några mil. Det här är ju sjukt.
Jag hade tänkt ägna en låt till Piteå: Amanda Jenssen - Our last goodbye.
Och sen hade jag tänkt ägna en låt till en högst saknad J.K: Duffy - Warwick Avenue. Inte för att texten relateras till oss två, men den är fin. Du borde lyssna på den, J.K. Ofta.

Inflik: mina kläder behövde tre (!) lådor. Jag är så nöjd med mig själv, eftersom det betyder att mitt studiebidrag inte enbart har gått till godis och skrovmål.

Imorgon flyttar jag. Vilken tur att det regnar.


Gulp

Tidigare idag tömde jag min garderob och blev otroligt besviken på att jag behövde endast en låda för mina kläder.
Detta kan inte vara rätt, tänkte fashionistan i mig, och jag började frenetiskt leta i min systers rum efter mer kläder. Det slutade med att jag började packa hennes kläder för att kunna fylla en låda till (hoppas du inte läser detta, Mickan).
Lyckligtvis hittade jag en gigantisk klädhög i tvättstugan, som faktiskt tillhörde mig (jag lovar, Mickan).
Joyful, joyful.

Nu till ämnet.

Jag har sett mitt schema för september and I'm freaking out. Det ser obehagligt svårt ut. Och självpresentation, vad är nu detta? Måste vi (arma studenter) stå upp inför alla andra i hela världen och presentera oss? Jag kommer i såna fall att rodna sönder mitt ansikte.
Men det absolut värsta är dock detta: onsdag 3/9 - mingel för MKV-studenter. Min första känsla är kort och gott "jippie!", men självklart finns det en hake; medtag egen plockmat till buffén.
What?! Jag kan för allt i världen inte laga mat, jag har inga köks-...eh...grejer, och jag är osäker om min ekonomi stödjer ett stort inköp av matvaror som förmodligen krävs. Jikes.
Kanske köper jag två kladdkakor från ICA och hoppas att de andra uppskattar efterrätt. Någon måste väl tänka på det också? Jag tar i såna fall mer än gärna på mig den uppgiften. Men grädde kan de glömma.


2pac - Changes

Jag har aldrig haft ett riktigt tema på den här bloggen, vilket är en utav mina utomordentliga finesser i för sig, men det blir lite tråkigt i längden - att alltid ha fantasin på topp. Och nu på senaste har jag verkligen ruvat på en äcklig skrivkramp som jag förgäves har försökt att bemästra. Men då slog det mig.

-Denna blogg är otroligt självcentrerad.
-Jag står inför förändringar i mitt liv.

Två flugor att slå ihop i en perfekt smäll: universitets- samt flyttbloggen.
Hoppas jag inte behöver radera detta inlägg på grund av saknad av pinsamma situationer och klassiska misstag.

Jag börjar nästa vecka, när jag drar mitt liv en aning söderut. Bye for now.


RSS 2.0