Smurfit [smör:fitt] och jag

Jag har ett jobb. Det är himla fint. Rutiner som ger känslan av att vara en vanlig människa. Har nu kommit in i fabriksrytmen med start 07.00, fika 08.45, lunch 11.00 och hejdå, syns imorgon vid 15.00. Väckarklocka och lunchlåda. NORMALITET!
    Jag hänger med gubbarna och rengör bland annat ställningslås. Och skottar tak. Och bär på tunga grejer. Jag gör något för Piteås välfärd! JAG ÄR EN MEDBORGARE!
    -Vad brun du är i ansiktet! - Nej... det är smuts. Rengjorde ett tak vid kokeriet i dag.
    Har börjat komma in i snacket nu, och istället för att säga "den där avdelningen där man stämplar in om man kommer från huvudkontoret (hk!)" så säger jag "Tornhuset". Och PM1 och PM2, inte "stora grejen som är varm och den mindre grejen som är varm".

Om jag inte hade haft tillgång till P3 eller P1 hade jag förmodligen utvecklat en groteskt störning. Även om Claudia Galli är förjävla menlös.

Piteå - Hultsfred: 1-1

När jag var tio hade vi, jag och mina klassisar, ett prov. Vi skulle namnge alla landskap samt många av de större städerna i Sverige. Jag fick full pott på detta prov. Genom min skolgång har jag behållt min geografiska kunskapsflagga i topp och tänkt om mig själv som en riktigt organiserad geograför. 
    Jag trodde att Hultsfred låg i gröten omkring Mora och att tågbiljetten därför skulle vara överkomlig. Biljetten förvandlades i och med Hultsfred omlokalisation till en bergsbestigning utan syrgas. Därför tillbringade jag gårdagen med att bli utslängd från 1906 istället för skrikandes framför Kings of Leon. Eller i ett öltält där jag faktiskt får komma in eftersom att jag är över arton, vilket är huvudsaken. Inte att jag har ett halvår kvar till 21. "Jag kommer komma ihåg dig" skulle gitarristen säga. Inte vakten.

Men jag har i alla fall en sjukt behaglig säng och rinnande vatten. Jag kan borsta tänderna när jag vill och slipper äta andras avföring. Jag sparade dessutom pengar och tröstade mig själv med fyra nya böcker för 46 kronor. HA!


5-6-7-8

Hittade nyss en OKEJ! från 1999 och ett block från 2001. Nu sitter jag och nöter Steps och läser dikter som <aLeXPaLeX> har skrivit; "[...] ibland suger jag, ibland rokkar jag [...]". Redan då hade jag uppfattat livets rytm.

Kasta tärning

Jag skriver om Micke J. Han dör dagen efter. Jag skriver om Star Wars (berör ämnet i alla fall) och dagen efter visas första/fjärde filmen. 
    Tänk om man skulle vinna en miljon på Triss. Himla lattjo.

Sith Benedictus

Bara för att jag har sett en massa konspirationsfilmer på senaste börjar jag koka ihop en del revolutionsteorier - det finns en möjlighet att denna likhet inte är en slump och att vi dansar mot en ny tid, planet och värld. 


RSS 2.0