Politiskt korrekt trams!

Åh, vad jag har funderat. Jag har grubblat mig sömnlös. Jag har dragit bort hårtussar och tuggat på mina nagelband. Hur ska jag kunna bekämpa normen? Hur ska jag visa att jag inte är en brunett som lever för tvåsamhet, bostadsrätt och bullrecept? Men nu vet jag. Tack, Nyheter24, för att ni väljer ut det som är relevant för just mig och alla andra ungdomar.


Fritidstekniker

Min syslöjdslärare tyckte att jag under vårterminen i nian hade utvecklats enormt och att jag borde vara stolt över mina senaste prestationer. Jag hade slutat babbla och "provocera", jag hade till och med lyckats komma i tid. Under en hel termin! Hon var mäktigt imponerad och spred guld över min insatser. Hon smekte mig verkligen medhårs och mitt självförtroende hade börjat nosa på oanade höjder. När jag väl hade börjat fantisera om en egen klädkollektion skjuter hon mig med ett starkt G, och då hade jag tydligen klättat en massa steg betygsmässigt. Jag blev egentligen inte så ledsen, till och med jag kan se att den lilafärgade dinosaurien jag slet så hårt med ser ut som ett missfoster. Jag fick det betyg jag förtjänade. Men...


... sug på den här, Veronica!


Ja!

Detta underbara land.


Inför valet

Jag låg i min säng, som jag ofta gör under nätterna, och försökte, som så många andra också gör i sängar, att somna. Det var omöjligt. Åh, tröttheten var slående, min kropp skrek efter återhämtning (från vad vet jag faktiskt inte) och jag hade räknat så många får (ja, ibland räknar jag får) att jag hade uppgraderat till kaniner. Himla tråkigt djur så jag borde ha somnat. Men nej. Den kraftiga muren av snor i min vänstra borre försvårade luftintaget och även om jag andades genom munnen kunde jag ändå ana livsblockeringen. Himla konstig grej, allt snor samlas alltid (alltid!) i min vänstra borre. I alla fall. Jag bedrev en kamp mot mitt snor och till slut, efter en miljon får och kaniner, föll die mauer. Jag blev så lättad och onaturligt lycklig att jag berikade händelsen med ett par glädjetårar. Men tårarna droppade enbart från vänster öga. Det högra ögat var lika torrt som den högra borren var snorfri. I och med att jag även är vänsterhänt tolkar jag händelsen som en uppmaning. Alla är vi berörda av det kommande valet. Nu jävlar ska det röstas.


Livet är fortfarande bra



Musse. Min katt.


Ajkía

Det här med livet. Det är som bokhyllan från IKEA, ni vet, den med en massa luckor och lådor. Popcornlåten på det hela och Sanningen är så nära som den bara kan komma. Jag älskar min nuvarande låda. Jag får själv bestämma form, färg och innehåll. Idag har jag hittat en bild på pappa och skrivit denna historiska text. Så... ja. Det här med livet. Det är en bra grej.




Pappa.


RSS 2.0