Vit flagg

Livet är inte enkelt, vi har säkert snackat om det förut. Det levererar ondskefulla bollar mot dig, när du minst anar det. Jag har varit relativt duktig på att slå bort dessa bollar och fått springa frivarv utan att bli bränd. Livet har förmodligen märkt att jag varit skicklig med det slagträ jag använder, och har därför valt att leverera en medicinboll. Den är för tung och den dunkar in i mig med all kraft. Den ger mig ett sms där det står att jag måste hitta sex tusen inom 24 timmar. Nu slickar jag golvet rent här nere på botten. Men jag ska inte ge upp, jag ska däremot ut på torget för att ta betalt av diverse fysiska tjänster.

Mer, mer, mer!

Än en gång har jag dykt i bägaren av besatthet. Infilterationen är påtaglig; inte ett andetag går utan att jag tänker på dem. En törst som aldrig släcks, ett behov som aldrig mättas och en sorg som aldrig mildras. Jag hade gjort slut men det enda jag inte kan motstå är frestelsen.
Än en gång läser jag Harry Potter and the deathly hallows och jag kan inte sluta. Denna gång är det fasanfullt värre än förra gången... Denna gång hänger jag till och med på hp-lexicon.org.


Fabulous life of...

Inte för att skryta, men förra veckan hade jag över 50 unika besökare. Under hela veckan övade jag på mina utsagor i Exposed: Alexandra Andersson. Jag försökte att inte berätta några hemligheter när jag och mitt crew befann oss på offentliga platser, eftersom jag ville undvika pinsamma löpsedlar. Jag övade på roliga kommentarer som jag skulle använda hos Leno. När jag lämnade lägenheten försökte jag alltid vara sminkad och fixad i håret. Jag försökte även att undvika fula ansiktsuttryck - man vet aldrig när en paparazzi lurar bakom buskarna. BB kunde ta pension, AA is here to rule.
Nu har allt återgått till det gamla vanliga och jag har 13 unika besökare. Och jag som hade tänkt svara: "Först bryta ihop, sen bita ihop" när Morronzoo körde sina snabbfrågor.

Livet är bra

Frukosten är på bordet, alla fyra ljus är tända och mamma gör julkaffe vars lukt sprider sig runt hela huset. Världen är vintervit. Julmusiken strömmar (denna morgon vaknade jag till Spice Girls tolkning av ringadingadingdingdong-låten) och Grinchens hårigt gröna uppsyn cirkulerar på TV:n. Hunden klänger kring mina ben, galet intresserad av mina byxsnören. Katten ligger på lokaltidningen och sträcker på sin utomjordligt stora kropp. JK ringer innan hela familjen vaknat. Allt är precis som det ska.


Varför jag köper en "Team Katrin"-tröja

Katrin är inte min idol, min förebild eller min favoritperson. Jag sympatiserar inte alls med hennes åsikter. När hon, till exempel, kör en tutti frutti-grej i Café sticker jag en penna i ögat. 
Men Katrin är för mig en symbol för framtidens kvinnor, där vi inte bör ta hänsyn till sterotyper för att lyckas karriärsmässigt. För tillfället känns uppdelningen så grov: Det finns "mjuka/emotionella" kvinnor som utför storartade jobb men ändå handlar på Lidl, och de finns businesswomen. Katrin har stålnacke, samtidigt som hon skriver långa inlägg om hur diverse händelser har sårat henne. Från mitt perspektiv tar hon inte hänsyn till de sterotypa facken för att tjäna storkovan.

Jag bör dock klargöra en grej: Jag har ingen statistik på denna uppdelning, det är mer en aspekt tagen från media. Har ni exempelvis någonsin läst ett reportage om en kvinnlig chef som INTE framgick som ironlady alternativt wonderwoman? Ni kan även rota i era hjärnfack - hur ser er bild av en kvinnlig chef ut? Det är i alla fall min grund för detta inlägg.


"Tillåt mig småle"

1. Vad är Pussycat Dolls jämfört med detta?
2. Lindsay Lohan och Rachel McAdams kan ju ställa sig i skamvrån, här har vi the real "Mean Girls".
3. Texten innehåller frasen "[...] ta och sälj ett lakan, och lägg ägg". Varför lyssnar vi på något annat över huvud taget?



Inte okej...

Detta är inte okej. Killen har en smärre framgång, det är därmed helt solklart att han enbart utnyttjar hennes. Som din vän, LC, känner jag att jag måste varna dig. GET OUT OF IT!



Stephen, var är du?!

Jag och mitt självdestruktiva beteende

Egentligen har jag så ofantligt mycket att göra, både genom flytten och i skolan. Men idag vill jag inte. Jag är less på att vara Elizabeth av tvillingarna Wakefield. Istället torterar jag mig själv genom att titta på den, hittills, bästa julkalendern. Bara för att längta hem ännu mer.



Tid och rum

Jag förundras ofta över tiden. Denna dag har gått väldigt fort, trots att jag åstadkommit noll. Eller, nu ska jag inte överdriva, jag har faktiskt hunnit med två avsnitt av Gossip Girl. Jag har även varit inne på Katrins blogg femtioelva gånger. Jag kollat igenom alla (!) bilder på min pixbox. Jag har packat ner två handdukar i flyttkartongerna. Jag har ätit pytt i panna till frukost OCH till middag. Jag har köpt en stor chokladkaka. Och allt detta har jag klämt in mellan 11.00 och 20.20. Det har gått overkligt fort, ända fram till 20.20. De tio resterande minuter fram till ännu ett Vänneravsnitt gick obeskrivligt sakta.
Hur kan detta egentligen komma sig?


Zara i köket - del två

Alexandra säger:

vad försökte du baka?

Zara säger:

en luskatt

Zara säger:

OCH NU HAR JAG KOMMIT PÅ ATT JAG INTE ENS HAR HAFT RUSSIN

Zara säger:

Jag har använt svarta vinbär!


God morgon

Jag vaknar av något som jag identifierar med en knackning. Yrvaken letar jag i mitt minne efter något som orsakar denna knackning. När jag hör hur någon använder sig av en nyckel och låser upp min dörr tjuter varningssignalerna - jag måste klä på mig, någon kommer in i mitt rum. Jag studsar upp ur sängen och hugger tag i mina pyjamasbyxor som jag slängt av mig i sömnen. Då, när jag står i mitten av rummet med håret spretandes åt alla håll (vissa av er hade använt er av ordet "knullruffs"... Det gör inte jag) och med pyjamasbyxorna i händerna, äntrar min hyresvärd. 
När hon får syn på mig börjar hon klumpigt ursäkta sig och stänga dörren. Det slår mig att jag ger intrycket av inte vara ensam i rummet, att jag inte öppnat dörren eftersom jag tumlat runt (eller jökat, som herr Kjell skulle ha sagt). Hela situationen blir mäktigt genant och jag springer ut i korridoren och bjuder in henne till rummet igen. Hon gör sin obligatoriska lägenhetskoll på tre minuter, sen sticker hon och lämnar mig klarvaken med tre nya räkningar. 


Upl*

Till alla företag som skickar räkningar till mig:

Jag har enbart 500:- kvar och jag har bara köpt två julklappar hittills. Så, kan vi komma överens om att ni skickar räkningarna om tre år då jag har en utbildning och ett jobb?


* = unperfect life.


Smärtan är olidlig

Jack dör alltid på slutet. Varför fortsätter människor att plåga sig själv genom att se på filmen? HAN DÖR ALLTID.

The real me

Som så många gånger förr vaknar jag av att Johanna ringer och väcker mig med ett "SOVER DU?! Vi börjar om tio!". Andra dagar har jag valt att fortsätta hänga med JB, men denna dag behöver jag verkligen vara på skolan. Detta medför därmed att jag hasar mig upp likt ett lik (notera den medvetna ordvitsen). När jag senare tvingas bemöta mitt spegelvända jag drabbas jag av:
-Blåa påsar under ögonen a lá Linda Rosing (kosmetika gör verkligen sitt jobb i hennes fall).
-Hår med en fettmängd som skulle kunna förse ett skolkök för ett helt år.
-Röda ögonkanaler som ger intrycket av grovt narkotikaintag.
-Spruckna läppar som inte ens Försvarets kan åtgälda.

Många av er hade förmodligen suckat djupt inombords och gjort det bästa av situationen med hjälp av alla sorters krämer och produkter. Inte jag - jag snör på mig ett par mjukisar som gick i pension vid milleniumskiftet, en tröja som inte tvättats sedan jag flyttade och en halsduk som luktar föroreningar. Jag förvärrar alltså situationen grovt och ut kommer: Alexandra Andersson.


Zara i köket - del ett

Hade tänkt ta en bp (bloggpaus) idag för att "lära mig andas", men Hägge gjorde det hela alldeles för svårt för mig.



Zara säger:

Kan du ge en kort förklaring på hur man göra tortilini?

Alexandra säger:

eeh, man kokar?

Zara säger:

men lite längre än det tack

Alexandra säger:

MEN VA!

Alexandra säger:

okej

Alexandra säger:

Kastrull

Alexandra säger:

kallt vatten i kastrull

Alexandra säger:

lite, LITE, salt

Zara säger:

hur kallt?

Alexandra säger:

men bara kallvatten  <-- Här blev jag irri

Zara säger:

okej

Alexandra säger:

du behöver INTE ta tempen

Alexandra säger:

du låter det börja ryka, nästan koka

Zara säger:

salt mellan tmmen och pekingret typ?  <-- Här blev jag ännu mer irri

[...]
Zara säger:

ska jag ha en stor kastrull eller en sån där liten, som man lagar typ... någonting annat i?

Zara säger:

med en långt svans 

Zara säger:

eller två öron?


En pytteliten tribute

Hade egentligen tänkt skriva ett djupt inlägg om betydelsen denna låt har för mig, men då lade jag märkte till hennes naglar. När Dollan kan spela gitarr med naglar längre än vårt mellanmjölksland då är det, för mig, konstaterat: Hon är bäst.


På den säkra sidan

Det började med en spark på smalbenet. Brottet inträffade på maffiakvarteret Corona. Därefter placerades ett misstänksamt stort blåmärke på mitt högra ben. Jag tog tillfället i akt och sög ut så mycket empati som det bara gick av min omgivning (har numera inga vänner kvar). Det var en underbar tid som tyvärr hade sitt slut i onsdags, då en överväldigande smärta infann sig. Värktabletterna gjorde sitt jobb men idag fick jag nog när jag - till min stora skräck - märkte att jag haltade. Inflik: Blåmärket har expanderats och en obehaglig svullnad kring både fotled och smalben har vuxit fram. 
Efter vilda dags(mar)drömmar där jag ser hur mitt ben ersätts med en protes slog jag hål i saken och ringde ett påkostat samtal till Sjukshusrådgivningen (snacka storstadspoäng). Den skräckinjagande informationen om att jag var tvungen att infinna mig på akuten inom två dygn fick mig att gå de 200 stegen till sjuhuset.

Nästan tre timmar senare går jag rodnande ut genom sjukhusportarna: "Det är bara en vanlig stukning. Ge det två dagar så ska allt vara i sin ordning igen. Gå på Rex istället."

Mikaela





   



Fotograf:



EFTERLYST

Härmed efterlyser jag Zara Hägglund, född 1989. Hon är ursprungligen från Piteå men bor numera i Swindon, England. Senast jag hörde av henne var för något år sedan då detta sms ramlade ned i min inkorg:

"Är på 'middag' med okänd. Vi hörs sen"


Signalement:
blondt hår, blåa ögon,
oklanderlig klädstil och vackra fötter.

Om någon har hört från Zara under den gågna veckan, snälla hör av er! Jag har snart inga naglar kvar på grund av all oro.

Till Camsi

Den här är till dig Camila. Betrakta det som en julklapp som du bara får se men inte röra.


Superwoman

Uppstigning 07.00
Föreläsning 08.30-10.00
Lab 10.00-17.30
Lunch: Sallad
Middag: Sallad

Som ni märker kliver jag upp tidigt, jobbar hårt och äter nyttigt. Ni kan börja må dåligt över er själva nu. Heheheee.

Chewbacca har fått konkurrens

Är egentligen helt fb (färdigbloggad) för ikväll men jag fick just syn på något hårresande nytt - nämligen skägg med Andreas Wilson!
http://www.mq.se/startsideannonser/jul-koren/jul-koren/bondelid/. Titta själva, skägget odlar Wilson!

Till Mikaela

Nu sitter jag med en e-bok (!!!) och pluggar. Känner mig teknisk och duktig. Efter två timmar, fyra lån (av samma e-bok) och felinstallerade program är jag numera stolt lånare av Kom igång med HTML.
Eftersom jag är för trött för att tänka hade jag tänkt nöja mig med att slänga iväg lite tips till er som har dålig musiksmak. Inlägget riktas med andra ord främst till min syster.


Kanye West
- Robocop
Anna Ternheim - Damaged ones
Hello Saferide - Arjeplog
Britney Spears - If U seek Amy
Kleerup with Lykke Li - Until we bleed
Johnossi - Train song
Eddie Vedder - Guaranteed
Melissa Horn - New York
The boy least likely to - Be gentle with me
Regina Spektor - The flowers
Lykke Li - I'm good, I'm gone

Råkkbåttum?

Idag, i Teknik(!)huset, påbörjades moment fyra, som helt enkelt handlar om att vara kreativt lagd och tålmodig. Som jag tidigare nämnt hatar jag verkligen pillerjobb och min fantasti sträcker sig inte långt. Denna "brist" upptäckte jag redan på lekis när alla andra barnen klippte väldigt rakt i jämförelse med mig. Men jag var i alla fall klar först - det enda som räknas.
Idag började vi i alla fall med HTML, XHTML, taggar, body, head och kärnfysik. Den nya läraren lider förmodligen av futuristiska tvångstankar, då han lyckades klämma in en hel bok av ord som syntaxer, på bara några sekunder.
Mitt mod dunsade ned jämsides med mina fotknölar och min motivation stack till en hjärnvrå där jag inte kan nå den. Då, när jag mådde som sämst över mig själv, vräkte läraren ut detta:
-"Ni får räkna med att sitta väldigt länge och pyssla med detta. Ni kommer att stirra er less på en och samma millimeter och för allt i världen inte förstå varför det inte ser rakt ut."



Det är konstaterat

Vi står på dansgolvet och försöker dansa, trots att alla vet att vi inte kan. Kyckling- och förnedringsdansen är underskattade.
I alla fall, vi står och dansar. Helt plötsligt försvinner alla människor runt omkring mig och jag ser hur två argsinta (underdrift) grabbar kastar glas mot varandra. Detta upptäckte jag alldeles för sent. Alla andra hade ju, som tidigare nämnt, försvunnit därifrån i rädsla. Fanny och Camila förklarar min sinnesstämning och försenade insikt på detta sätt: "Det såg ut som att du letade efter fjärilar". Förmodligen sant och väldigt oturligt, för när jag väl inser att ett slagsmål äger rum ett andetag ifrån mig så inträffar olycka nummer tre. Jag får en spark, eller möjligtvist ett slag (?), i vaden.
Min vänstra vad har nu har antagit en fördubblad storlek, jag haltar och blåmärket är omänskligt stort.
Det står klart att jag gjort något väldigt hemskt och får betala hela kalaset med min kropp, i äkta karmastyle.

Fotnot:
Grabben som fick ta störst smäll kunde förse en hel nation med blod. Han fick en glasflaska saftad i ansiktet av en inhyrd massmördare. Och där, mitt i smeten, stod jag och letade efter fjärilar.

Voodoo kanske?

Förra helgen bosatte sig en ond makt i min svanskota efter ett hårt fall. Igår trampade jag in en glasbit i foten. Detta leder mig till två frågor:
1. Försöker universum säga mig något?
och mer relevant
2. Vad kommer hända ikväll?


Blod forsade och jag såg ljuset.

Charlie

Sen kommer detta och då är hon sig själv igen.

Johanna säger:

jag drack i går

Johanna säger:

i de här kläderna

Johanna säger:

jag har sovit och haft på dem i 3 dygn


Johanna har en Hank inom sig

Det händer ofta att vi människor gnäller om att vi vill döda någon, eller att vi hotar med ett "Då dödar jag dig". Men J.K tar detta till farligare nivåer, när hon faktiskt fantiserar om själva akten.

Johanna säger:

och jag skulle bara se när hennes liv rinner ut

Johanna säger:

jag skulle njuta till fullo


Bäst att jag håller mig på god fot med tyrannen under hela julen.


När dame Judi Dench tog farväl av Parkinson


Hon är briljant på många sätt, men hur tänkte hon här?



(www.dailymail.co.uk)

Oundvikligt

Ibland får jag infall av att bli supernyttig och då kör jag verkligen på högsta nivå. Här snackar vi sallader, frukt, vitaminer och antioxidanter. Men det håller oftast enbart någon dag. Denna hälsoperiod, som jag påbörjade i måndags, avslutade jag med stil - jag åt upp en utav syster julklappar. Den var stor, dyr och helt enkelt oemotståndlig. 
Men jag ska inte må dåligt över detta. Jag menar, har man inte hört "Var dig själv!" sedan spädbarnsåldern?


Guldkorn i vardagen

Idag har jag tvättid. Det är väldigt roligt varje gång. Denna kväll har jag för första gången använt mig av torktumlaren och vilken FANTASTISK uppfinning det är! Kläderna blir ju torra på nolltid och man slipper hänga upp dem i hela rummet. Praktiskt. Mitt i min exalteration upptäckte jag att jag slängt in min vita (favorit-) tröja i maskinen tillsammans med en massa färgade kläder, bland annat rosa trosor. Luckan gick inte att öppna. Inga kommentarer.

Nu ska jag fortsätta vänta på att min värktablett ska kicka in så jag slipper känna hur min svanskota gör mig förtidspensionerad.


"Jag dödar dig"

Än en gång sitter jag och Camsie på skolan och skriver ett arbete. Idag är jag ofokuserad och därför retar jag gallfeber på Camila genom att anmärka varje stavfel hon gör. Nyss hotade hon mig med att kväva mig med en kudde. VAR HITTAR DU EN KUDDE, CAMILA?! Försök inte.

Nyss skrev hon fittade istället för hittade och verhus istället för varuhus. MOHAHA, detta kommer hon få höra om.

Nu är det jul!

Nu har även jag julpyntat.




Sen fick jag dåligt samvete för att jag snattade pyntet från städskrubben, så jag pyntade lite i allrummet också.


Något som Ebba von Sydow och BB skulle skriva

Jag älskar de supernyttiga - och ekologiska! - sesamkakorna från ICA. Jag har redan hunnit äta upp en hel påse och måste nu gå och köpa en till. Smaskens.

J.K: Du kan ta det lugnt, jag kommer aldrig byta till mörk choklad och jag är fortfarande inställd på vår pensionsplan.

Måndag, helt enkelt

Mikaela, syster, övermakten om Ondska har ett nytt ansikte:
Jag måste säga att du har en tendens att alltid skriva om din klantiga sida här på bloggen. Hur tror du att människorna som läser får sin uppfattning om dig?

Annars så har jag just in inlett min första vecka på Kappa Smurfit. Ett trevligt litet kontor jag har nu bosatt mig i, med dator, egen kaffekopp och obegränsat med kaffe endast 4m ifrån mig. Min handledare Ulf Jonsson (nä, Anders Lindberg, men Ulf "uffe" låter mycket roligare) är en trevlig och livlig liten prick på sisådär 50 mogna år.
Snart ska jag och din fader (som alla tyckte var så roligt då jag berättade om att du var lik honom) äta från Kappas egna restaurang- fläsk, korv, kok potatis och löksås... smaskens!

må makten vara med dig.

Jag tyckte att denna kommentar passade ypperligt, eftersom jag idag ramlade än en gång. Denna gång hann jag göra en 180 och min hand fick ta smällen. Tror dock att det bor någon slags infektion i min skadade svans nu när jag har ondare än någonsin, trots att den skonades från fallet. Jag drog även med mig Johannas skinn i fallet. Inte jackan. Skinnet. Naturligtvis hade jag kunnat dra i jackan, men jag andas kommunism; en för alla - alla för en. Jag kan ju inte vara den enda lever i extrem smärta denna månad. We're in this togheter.  

RSS 2.0