There will be blood

Jag ska snart göra det jag aldrig vågat göra, trots att jag vid flera tillfällen har behövt göra det. Jag ska möta min rädsla. Jag ska gå tillbaka till frisören och säga att jag inte är nöjd.
Det är något som säger mig att jag måste, nu när jag har rosa hår.


Antiklimax

För några veckor sedan uppmärksammade jag ett obehagligt faktum: Mitt hår började likna något som hör hemma på The Playboy Mansion (too blonde to handle). Ingenting annat hos mig hörde hemma där, men håret gjorde verkligen det. Notera ordvalet "gjorde".
Idag tog jag tjuren vid hornen och besökte frisören. I tre timmar sörplade jag kaffe medan frisörskan kammade, klibbade, klippte och slet. En aning ovan min nya look lämnade jag salongen ganska nöjd. Tills jag mötte min spegelbild i dagsljus: Mitt hår är numera... Hudfärgat. Med fina ljusa slingor.
Jag borde ha gått tillbaka, det borde jag verkligen ha gjort. Men självklart - eftersom min hjärna numera platsar bredvid Hugh Hefner - shoppade jag istället.
Så nu sitter jag här, med dubbla uppsättningar av hudkrämer och läppglans, hudfärgat hår och knappt tusen kronor kvar på kontot.
Det är något som säger mig att detta inte har varit en bra dag. Dock har jag sällskap av syster, men trots att hon är lite magisk i sig äger hon tyvärr inte förmågan att spola tillbaka tiden.
Åh, vad jag längtar tillbaka till tiden då jag fick förfrågan vart fan mina silikontuttar var...


Dagens kluring

Minns ni lunargästböckerna? De var alltid fyllda av "Jag älskar dej!"-inlägg, trots att man aldrig träffat vissa av gästboksskribenterna. Det var nästan ett måste att lämna en signatur i gästboken och efter att ha gästbokstjatat ett tag så älskade man varandra.
Nu vågar jag knappt bli vän med någon på Facebook. Om jag mot förmodan blir vän med någon så skriver jag definitivt inte på "the Wall". Herregud, jag tog ju det första steget.
Jag vet att jag inte är den enda som känner sig skygg inför sådana situationer, så försök inte ge mig en freak-stämpel. 
Vad hände egentligen?


Ännu en beklagan

Jag trodde att jag skulle trivas att bo i korridor. Jag hade en bild om hur jag hade ett relativt stort rum (detta var innan jag förstått innebörden av kvadratmeter) med en soffa, säng, indiska kuddar och en massa böcker. Jag skulle träffa supercoola människor och festerna skulle vara helt outstanding.
Nu sitter jag här i ett rum som är mindre än mitt ursprunliga. Jag delar kök med tio andra personer, vissa mer hygieniska än andra. Jag har inga indiska kuddar och absolut ingen soffa. Tio böcker finns i min bokhylla (som jag förövrigt köpte för 100 kronor... I rock) och jag måste använda bokstöd. Böckerna trängs med andra ord inte.
Människor snor min tvättid och jag måste städa det äckliga köket som jag knappt vistas i. Det rinner en brun sörja från soppåsarna jag måste bära ut. Jag har ingen aning om vad den bruna sörjan innehåller. Jag vill inte veta heller.
Jag hatar att bo i korridor.


Betrakta detta inlägg som en lägenhetsannons.


Vrede - still going strong

Fortfarande inte hittat nycklen till Wonderland of Photoshop. Fortfarande ser min hemsida ut som spya.
Min dator klarar inte ens av Ps (jag har i alla fall lärt mig förkortningen), jag kunde inte ens ladda hem ett album igår.
Och min dator är bäst, det är programmet det är fel på.

The Hills made my day

Fjärde säsongen, andra avsnittet, Spencer Pratt: "[...] it's like Iran and Israel, we don't get along."

Jag dör, han är så rolig!


Photohopsångest

Jag har alltid tyckt att Photohop är till för människor som vill försköna sitt yttre och världen rent allmänt. Jag har alltid kört på växeln "Ta mig som jag är" och "Världen blir ändå inte vackrare än så här". På det sättet har jag alltid kommit undan; jag har aldrig behövt lära mig det otroligt knepiga programmet. Jag har alltid skrattat till och skakat på huvudet när jag har fått förfrågan om jag kan bemästra djävulskapet. Sanningen är att jag alltid har varit för lat för att ta mig i kragen. För mig ska det gå fort! Jag orkar till exempel aldrig hämta några extra liv när jag spelar SuperMario.
Men nu måste jag lära mig Photoshop, vi är inte tillåtna att arbeta med Paint. Efter bara en dag i sällskap med Sauron är min brist påtaglig - jag är inte ett dugg konstnärlig. Ingen fantasi som flödar, ingen penna som glöder, inga färger i en vacker symfoni och framför allt inga skisser att lämna in nästa vecka.


... (uppföljare)

Fortfarande ingen ledig tvättmaskin och jag måste iväg. Då måste jag väl köpa nya trosor istället. Tårarna är nära.

...

Nu är det någon som har tagit över min tvättid också.

Måndag

08:15 (08:20 i mitt fall) började dagens lektion. Jag somnade 02:30. Lektionen handlade om... Photoshop? Pixlar? Jag kommer inte ihåg. Ingenting fastnade och min stol var oskön. Vi fick ingen kafferast heller, vilket var på gränsen till omänskligt.
Nu regnar det dessutom.


Crusoe utan Fredag

Människan är svag för frestelser ("Det enda jag inte kan motstå är frestelser") och denna gång handlar det om alkohol.
Alla i min omgivning skålar hejvilt ikväll (förutom pappa som är och JAGAR av alla sysselsättningar.)
Jag är totalt ensam ikväll och jag har ingen bil. Jag är fast på en öde ö. Utan hunden, dessutom, eftersom han är med på skogssafari på jakt efter fåglar. Vilket i för sig är en omöjlig uppgift; Castor är spirituellt otämjd.

Men jag har farmors blåbärspaj och Lotr...

Feberflum

Efter en impulsresa på tre timmar anlände jag till casa de Andersson. Maten stod på bordet och ljusen var tända.
Oturligt nog var det pasta men dock med annat tillbehör än enbart pesto, som jag bör vara extremt less på vid det här laget.
Nu dricker jag riktigt kaffe i en soffa framför en stor TV. Jag har helt enkelt satt guldkant på livet.
Enligt ödets skadeglada nyck och ironins utsträckta tunga åker femtio procent av min umgängeskrets till Umeå imorgon, men jag har ju trots allt vissa guldkorn kvar som får underhålla mig under helgen.
Mycket "guld" i detta inlägg, men jag är ju i Piteå; guld.



Jag lär ångra detta inlägg när febern gett sig av.

Insikt

Det var inte förrän 17:00 som jag insåg att det inte är torsdag idag. Det betyder att jag inte har missat Grey's, tjoho.


Snorbarriär

Det mest dumma i hela världen är att jag glömde att köpa nässpray igår. Väldigt trevlig natt.

Inte pl

Det känns som att en osthyvel har skalat av tusentals tunna lager av mitt halskött under natten. Det enda som återstår av min hals är ett öppet och blödande sår. Det gör ont att andas.
En gång per minut måste jag hosta upp förkylningsäckel (läs: slem). Det gör till och med ont i lungorna när jag hostar.
Mitt huvud är så tungt att jag måste ta hjälp av mina händer för att hålla det på plats. Det känns som att jag har en stor blodfylld böld mellan mina axlar.
Jag har sovit middag i tre timmar och jag är redan redo för att kapitulera för JB.

Det är så jävla synd om mig.


SOS

Jag är beroende av The Hills. Jag hatar internet som gör det möjligt för mig att kolla på det när jag vill.
Paradise Hotel och Big Brother kunde jag spy galla över, men jag kan inte slita mig från The Hills. Vad är det för fel på mig?


Blocket.se är inte till någon hjälp

Har det alltid varit såhär svårt att hitta lägenhet? Eller vänta nu. "Hitta lägenhet" är inte rätt... Då låter det som om jag har en massa pengar och bara väntar på att den perfekta ska dyka upp, eftersom jag inte nöjer mig med vad som helst.
Så är det inte. Jag nöjer mig med precis vad som helst som har tre rum och kök. Precis vad som helst. Förutom att den inte får ligga i Obbola. Där vill jag inte bo. Och hyran får inte vara över 5500. Bredband och el får jättegärna ingå i hyran. Ett förråd hade inte varit så dåligt det heller. Balkong, vi måste ha balkong!
Trevliga grannar som inte klassas som fossiler hade även det varit ett plus. Och diskmaskin är nästan ett måste, faktiskt. Orkar inte diska något mer, det är ju superjobbigt.

Så, vad som helst. Några förslag?

Pissdag

Regn. Det finns inga ord som beskriver hur upprörd jag blev när jag konstaterade dagens väderlek. Om man ska ligga hemma hela dagen, om man har bil eller om man bara vill "känna livet i sig" är regn optimalt. 
Men inte idag; inget paraply, nyduschad och sminkad. Kalla mig ytlig, det är jag förmodligen också, men det är oerhört frustrerande när man nyss fönat håret och sminkat sig för att senare få det helt förstört. Och inte nog med det, man börjar ju lukta av de blöta kläderna som hänger över en stol i klassrummet. Ful och illaluktande. Jävligt bra start på dagen.

Förövrigt har jag och damen på Café Humlan utvecklat en fin liten relation. Igår pratade vi om vilken färg på kaffemuggarna vi helst föredrog. Hon avslöjade att hon enbart kan dricka ur de blå muggarna och jag berättade att jag gillar de gröna, men att jag likväl kan dricka ur en blå.  


Det är över nu

Det började så bra, det handlade bara om att vänja sig. Eftersom min nya tillvaro erbjöd mer till övers kunde jag fokusera på annat som gör mig lycklig. Men jag antar att jag helt enkelt hade det för bra innan och att mitt val framkallade mer ångest än njutning.
Och sen var jag otrogen,
Jag visste att jag hade gjort ett misstag så fort mina läppar nuddade den förbjudna frukten. Jag visste att i detta fall var gräset faktiskt grönare på andra sidan. Jag hade det inte bra hemma.
Det bara fortsatte och utan att jag märkte det var jag liksom beroende. Nu är det ingen idé att ljuga längre, det är lika bra att ta tjuren vid hornen.
Jag kan inte dricka kaffe från Euroshopper längre.

Imorgon



Ingen autograf här inte

Killen från JC-reklamen och den kritikerrosade serien (vars namn jag vägrar nämna på grund av stavfelsrisken) partade tydligen loss i Stockholm i helgen. Jag vet tyvärr inte hans namn, det är något jag aldrig brukar lägga på minnet när det kommer till kärlek.
Jag såg i alla fall honom på en restaurang sista dagen under min vistelse i storschtan. Och våra ögon möttes under några ljuvliga sekunder... Jag svettas fortfarande.
Johannas pappa pratade dessutom med honom, inte på grund av hans stjärnstatus ("vem fan är det då?") utan på grund av att han trängde sig i kön.

Jag hade kunnat sälja värsta storyn till Se&Hör. Jag hade kunnat vara rik!
Men jag är coolare än så. Jag menar, jag träffade bara en kändis på en restaurang. Inget speciellt.

Förövrigt såg jag även Linda Rosing när hon kom invickandes (har aldrig sett en människa vicka så kraftig på höfterna) på Johannas skola.
Inte lika coolt.

RSS 2.0