Bästa dagen (om det bara slutar regna)

Nu. Har. Jag. Slutat. Jobba.
Så, alla ni som fortfarande jobbar, check this out:

Måndag morgon 06.00-07.00: Ungefär den här tiden ringer din väckarklocka
Måndag förmiddag 12.00: Ungefär den här tiden vaknar jag och överväger starkt att fortsätta sova eller gå ut i (den eventuella) solen och läsa en bok.
När din jobbdag börjar lida mot sitt slut men den sista, mest frustrerande timmen, återstår - då går jag mot biblioteket för att låna en massa böcker som jag ska läsa ute i solstolen.

Är inte livet allt för härligt?

Glädjeyra

Det ligger i luften. Imorgon får vi takstädare (läs: ynglingar) sommarlov och då tillhör det tydligen traditionen att brandslangen ska fram. Vattenkrig. Vår arbetsledare har bildat ett team som tycker det ska bli huuuur kul som helst att spruta ned 3veckorsjobbarna. Men vi lär också stå redo, eftersom vi har lejt städerskorna. De är tydligen experter, har jag hört.
Det kommer bli en bra dag imorgon. Vattenkrig, fredagsfika (jag ska baka muffins!), lunch på Sunes och halvdag. Sedan ska jag aldrig mer sätta min fot innanför Kappas murar denna sommar. Nu kommer jag ha tid till allt det där man egentligen vill göra. Jag behöver inte heller lägga mig 22.00 vareviga kväll. Och det bästa av allt - jag behöver inte stiga upp 05:45 något mer. Frihet.
WOOOOOOHO!

Skräcken uppenbarade sig

46311-22

Detta var något jag fann i min bildmapp. Bilden är från examen och föreställer Saras skor, som hon älskade (!) för något år sedan. Alltså, inte när hon var omkring 8 år (då är det nästan acceptabelt. Nästan!), men nej. Tjejen använde dem när hon var 13. TRETTON! Och inte var de billiga heller, om jag inte minns fel låg summan kring tusenlappen. Oh sweet Moses.
Jag mår lite illa.

Notis: Bilden förskönar skorna en aning. Klackarna är mycket högre i verkligheten och skaftet når upp till knäna.

Mitt Sverige i punktform. Jag älskar listor.

Jag har nyligen bestämt att måndagar är min bloggdag. Hittills har jag hunnit med två inlägg, som egentligen är helt betydelselösa (men hey, är det inte det bloggen är till för?) och nu är jag inne på mitt tredje. Jag sympatiserar verkligen det härliga uttrycket och den välkända klyschan "tredje gången gillt", och därför gör jag nu ett försök till ett aningens mer läsvärt inlägg. Helfestligt. Tema: Svenskt. Eftersom jag hoppar över det där med att summera midsommarhelgen, eftersom inlägget hade blivit på tok för långt and so on, så håller jag mig till traditionen att hylla Sverige, istället. Såhär i efterhand.
Inte alls i nationalismens tecken, utan helt enkelt en feel-good lista på mitt, och nio miljoner andras, avlånga land. Jag lär verka som en turistinformatör, men det bjuder jag på. 
Sååå, det här är mitt Sverige:

1. Kusten. I Sverige har vi turen att njuta av två kuster med olika vatten. På västkusten har vi det goooa folket, och där verkar livet för jämnan vara gött. Här äter vi skaldjur och aktar oss för maneter. Träden lutar en aning på grund av den nästintill ständiga blåsten. Men solen har en tendens att alltid skina och gör livet, som tidigare nämnt, gött.
Öst-/ostkusten tar större del av landet, och är kanske just därför min favorit. Här har vi huvudstaden med allt som hör till. Här är klimatet, enligt mig, faktiskt mer behagligt. Sköna stränder med varmare vatten, och bara ett stenkast från Finland. Hyvvää (eller något?)

2. Trosa. Kanske tillhör punkten ovanför, eftersom denna småstad - alternativt by - befinner sig just på ostkusten några mil söder om Stockholm. En riktig sommarstad med strandnära pubar och restauranger och en härlig camping. Klipporna vid stranden ger en idealisk sommarbild och fungerar dessutom som solmagneter.
Hit flyr alla Stockholmsbräätz, men de är lätta att ignorera. Segelbåtar och en ständigt skinande sol har varit två bevarande faktorer de gånger jag har vistats i denna idylliska sommarstad.

3. Impulsfester. I en park. Med en filt och kubb, alternativt en volleyboll. En gitarr, allsång och 3.5:or brukar fungera som ett utomordenligt recept på impulsfester i solnedgången.

4. Festivaler. Antitält har alltid varit min filosofi, men jag kan inte ändå inte motstå de närliggande festivalerna. Hultsfred har jag hört är en fempoängare, så jag antar att det är en bra festival. Men som sagt: tält. Nja.
Men Piteå Dansar & Ler, med tusentals besökare, fest och fylla, karuseller och bajamajor. Och min egen säng när kvällen är slut. Det är en riktigt festival, med ett ickelerigt slutresultat. I år kommer dessutom Mando Diao. DET lär bli en fempoängare.

5. Rix Morronzoo. Okej, festligt året runt men Roger, Titti och Gert (mina nyvunna vänner) hjälper mig verkligen igenom morgonen på jobbet. Och, även om jag absolut inte har någon clue hur det fungerar i andra länder, så känns det verkligen heeelsvenskt med ett radioprogram där man riktigt känner programledarna. Jag menar: Alice, Figaro, Magnus och allt som hör trion till. De bjuder till och med på sig själva på deras presentation på hemsidan, speciellt Titti. Ta del: http://www.rixfm.com/?specialcontent=programledare&programledareID=36#. Lattjo Lajbans.


Okej, det blev ett ruskigt långt inlägg som jag antar ingen själ orkar läsa igenom. Men det var roligt för mig i alla fall, och självcentrerad som jag är, var just det själva syftet.
Nu väntar sängen och min otroligt underhållande bok Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra) av Martina Haag. En riktig gobit. Finns dessutom på Åhléns för ynka 30:- . Gratisreklam. Godnatt.

Ps. Grattis, Du som lyckades ta dig igenom hela skiten.


Varför - varför inte, och andra oväsentliga tankar

Centerpartiet vill tydligen lägga ned CSN. Varför, har jag ingen aning om. Varför inte, har jag inte någon aning om heller, det enda som ligger inom min vetenskap för tillfället är att jag får en massa förmåner av detta CSN-medlemskap. Det är faktiskt väldigt kul att åka tunnelbana och rabatten på 10% satt sanneligen inte dåligt när jag och Zara var på Stockholmsvisit senast. Tack, CSN.
Där tog kunskaperna, och intresset, slut. Jag vet att man ska vara insatt, veta allt om allt, speciellt när det handlar om ens framtid - men jag lever för nuet. Därför befann jag mig inte i glasentrén när strejken gällande A-kassan var som hetast. Jag kan offra min vänstra tumme (som jag använder mest av alla mina tummar) på att inte ens hälften av folkhögen inte visste, eller vet, vad innebörden av A-kassan egentligen omfattar. Det där med image, det är en klurig jävel. Man är viktig och otroligt intelligent om man sitter ned på golvet i glasentrén och skriker att ingen "ska röra våra pengar!" . Image. Vad dumt.

Det är även en aning dumt att jag skriver om förflutet groll. Jag lever ju, enligt mig själv, i nuet.

Linslus

I dag fick jag ett kuvert från Smurfit. Jag trodde att det handlade om brist på erfarenhet angående in/ut-stämplingen (jag stämplade ut lunchen kring 15.00... -3h i flextid, hoppsan), men det var något helt annat. Det var Linerbladet, Smurfit Kappas egna tidning! Och inte nog med att jag har blivit tilldelad denna otroligt fina gåva, jag var dessutom med på en bild! Halva mitt ansikte var med på bild, utan hår och en nollställd min. Alltså, inte den mest charmerande bilden, men jag var i alla fall med i LINERBLADET. Förövrigt var även pappsi det, med ett citat om flis. Han är så duktig.

Observation (som jag har tjatat om hela helgen): jag har bara en vecka kvar, sedan har jag sommarlov. Heeeehe.

Ps. Take a look http://www.pixbox.se/alb_show_id449750_page0.html. Time of our lives.


Härliga tider

Flex. Vilket fint ord. Flex.... jag har aldrig riktigt vetat vad det varit, men nu - nu när jag är en hårt arbetande servicetekniker, då har jag en himla koll på läget. Jag har lyckats skrapa ihop 3 h, och därför slutar jag NU! Eller, jag har egentligen redan slutat men jag sitter och väntar på pappsigull i hans kontor. Ett fint kontor. Vi har inget kontor. Vi har ett fikarum. Men, då tillhör jag den lägsta kasten, ifall vi skulle tillämpa ett sådant system här på fabriken.
Allt har ett slut, men just nu är jag alldeles vid början:
1. Om någon timma blåser vi ner till Byske för en långhelg utan dess like.
2. Just nu äger jag mer pengar än vad jag någonsin gjort i hela mitt liv. Mitt konto har aldrig mått så bra.
3. Om en vecka (en simpel jävla vecka!) slutar jag jobba för i sommar, och då börjar sommarlovet.


Nedräkningen

Nu räknar vi timmarna: Byske 2007. Imorgon kring 17.00 går tåget mot ännu en midsommar, förhoppningsvis bättre än den förra som tillbringades här på hemmaplan. Piteå har faktiskt, enligt noggranna efterforskningar, ingenting att erbjuda på denna dag som anses vara en mindre nationaldag. Nu när det dessutom verkar som om stadens havsbad riktar in sig på barnfamiljer försvinner ännu en möjlighet för resterande invånare. Amy Diamond och buffé, hold your horses. 
Sådan skit slipper vi. 

 


En fin lista

Dagens:

Pros
1.
 Jag har lyckats hålla mig vaken under de svåra timmarna före maten. Ett litet snedsteg under tio minuter är inte  noterbart. Det är mänskligt att fela, har jag hört.
2. Under den första (otroligt slitsamma) arbetsveckan har jag lyckats samla på mig - heter det så? - två timmars flex, och kan därmed sluta redan klockan 13 på torsdag. 
3. Eftersom jag slutar så pass tidigt på torsdag lär jag hinna med lite sömn, packning och en dusch innan... BYSKE 2007.
4.
 Nu är det bara några få dagar kvar innan... BYSKE 2007.

Cons
1. Jag glömde min livslinje hemma; mobil, radio och mp3. Aldrig har en dag varit så lång. 
2. Det var inte förrän jag var inne i omklädningsrummet som ovanstående misstag slog mig. 15 minuter försent. 
3. När jobbet väl var igång började vi med att städa ett tak, med en area lika stor som två fotbollsplaner. Detta visade sig vara ett heldagsjobb, vilket inte är till någon fördel alls med tanke på de 8 trappor vi måste ta oss igenom, flera gånger per dag, innan vi når taket.  Det bör även nämnas att de sista 6 trapporna är inne vid PM1, och där inne vistas inte en mänsklig själ på grund av den enorma värmen. Bastu, jag lovar. Bastu - med vinterkläder. Jag har tappat minst 2 kg vätska i dag (svett, helt enkelt)
4. När jag städade en ventil på detta jävla tak mötte jag inte bara en, utan minst 15 st hästmyror OCH en tusenfoting. Öga mot öga. Jag böjde mig nämligen ned när jag märkte denna myrfarm + invandrare. Det har kliat över hela min kropp i dag, eftersom jag har varit säker på att några av myrorna lyckades krypa in under mina kläder. 
5. Imorgon väntar liknande jobbuppgifter. Can't wait.

Tydligen färre fördelar. Typiskt.

Som en chock

Näsapor. Jag har aldrig sett en sådan varelse förut - fram till igår. Enligt mig är näsapor nu korat till det fulaste djuret som för tillfället existerar. Fram tills jag finner ännu en misskapt varelse.
Jag känner mig en aning förd bakom ljuset - om inte oallmänbildad - eftersom jag totalt gått miste om detta djur med en näsa utan dess like. 


image20  
Människans närmast besläktade art. 
Ögonen kan väl betraktas som fina, i alla fall.

En, för mestadels, hyllning

I brist på annat (kan inte sova, orkar inte duscha) försöker jag mig på nya nivåer inom min vardagliga Internet-ram. Jag började med att läsa Marie Plosjös blogg (VR tipsade, totally useless) Otroligt lustigt upplägg som gjorde det svårt att läsa och väldigt underliga åsikter. Jag satt mest och rynkade ögonbrynen. Jag är född fördomsfull - otroligt dålig egenskap - men i detta fall visade det sig att mina fördomar faktiskt stämde. Enligt mig, i alla fall. Jag orkade inte ens läsa mer än två inlägg. Men låt inte mig påverka, utan döm själv: http://www.sthlmfinest.se

Inflik: jag var ute efter Maries blogg, men fann Annie Bing på samma sida. Hon är faktiskt sjukt snygg. Inte en speciellt läsvärd blogg, men snygga bilder på henne själv och från The City of Angels: LA. Intressant.

Något som däremot visade sig vara läsvärt var Lily Allens blogg. Snarlikt en självklarhet missade jag när hennes Smile blev en dunderhit, men av en ren slump hörde jag den på Åhléns förra året, och sjöng den för min musikgalna syster. Hon suckade och visade mig ett stort urval med Lily Allen-låtar ("hur kan DU ha missat henne?!"). Sedan dess är jag fast och tycker förståss inte att Smile är den bästa låten hon gjort, utan däremot Alfie och Take what you take.
För att återgå till slutpoängen: läs hennes blogg på http://www.myspace.com/lilymusic och ta del av kändisskapet, utan några begränsningar. Äntligen en kändis som struntar totalt i PR-konsultens förslag, om hon ens har någon.


Jag hävdar bestämt att bloggen är här för att stanna. Jag stödjer fullständigt New York-times "Årets person" 2006 (eller något liknande), när omslaget bestod av en spegel med syftet att årets person är Jag. Och Du. Och Henne. Och Honom. Alltså, vi. Youtube, MySpace och det ofantligt stora antalet bloggar.
Fan vad vi är bra.

En ljusglimt

Det sägs att den första veckan alltid är värst. Oftast brukar jag inte tro på meningar som börjar med "det sägs" (rykten,eller dylikt, är no friends of mine) men den här gången hoppas jag innerligt att det stämmer. Denna vecka har varit en jävla pest, so to speak. Och den är inte ens över ännu. 
Men den här gången, det här jobbet, kanske verkligen ger med sig med tiden. Jag anade faktiskt de första tecknen i dag: första fyra timmarna var helt okej, faktiskt de bästa fyra timmarna den här veckan, och lunchrasten var en ren fröjd. Min grupp har även funnit ett medel för att dämpa det ständiga titta-på-klockan-fenomenet: Mp3!
Vad vore världen utan musik och Morronzoo?


Första dagen på fabriken

Gizlo - Alltid glad trallar runt i mitt huvud, speciellt frasen "kommer hem ifrån fabriken, alltid glad". Just nu är jag en jävla fabriksarbetare. Ser ut som skit, och luktar skit. Härliga tider. Tur att det bara är 13 dagar kvar.
Vet inte hur länge jag kommer stå ut med alla flinande gubbansikten jag och mitt gäng träffar på, enbart för att vi inte är män. I slutet av dagen blev jag riktigt less när en av dessa 50talistarslen vräcker ur sig något i stil med "Haha, tjejer! Kan ni vara så här långt uppe? Är inte ni jämt höjdrädda? Hööööhöööhöö" Jag är rätt säker på att höjdräddhet inte är könsrelaterat, och jag tror jag sa det till gubben också. Då böt han ämne till fotboll och något om skadade knän. Stukad jävel.


Sommarens baksida

På ett underligt vänster känns det som att sommaren är över. Jag har någon konstig klump i magen och ett annorlunda obehag om att det mesta är över. Men det är ju nu allt börjar - eller vadå?
Allt är jobbets fel. Om jag inte var tvungen att kliva upp halv 6 varje morgon här framöver hade jag nog haft en betydligt mer behaglig magkänsla.
Det kan även vara själva dagens fel. Söndagar. Förut hade jag ett bra förhållande gentemot söndagar, men jag börjar känna ett visst hat mot denna så kallade vilodag. Det är nog inte en bra dag, trots allt. Full fart mot nästa helg, för att härma Morronzoo.
Det kanske krävs ännu en midsommar och ett första dopp för att leda mig in på bättre vägar.

Här kommer sommaren

Examen/studenten/avslutning
, vad man än vill kalla det. Eller vilken årsgrupp man än tillhör, kanske passar bättre.
Vad man än väljer att kalla den här dagen, så är den i alla fall inte en dag man sitter inne och häckar vid datorn.
Ironiskt nog, och lite av ett dubbelbudskap med tanke på den tidigare meningen, kommer i alla fall lite bilder på hur jag och min crew har tillbringat de nyligt passerade dagarna och timmarna. Happy friday!


       
     
   
   

Btw: Grattis Mikaela, Nicklas och Tove!

Studentvecka, även för mig

Även om jag är en sketen andraårselev, trivs jag ändå som fisken i vattnet under studentveckan. Men vem gör egentligen inte? Lärarna, kanske. Ölburkar och fulla ex-mönsterelever är väl inte något att hurra över, ur deras perspektiv. Men jag tycker bara att det bådar gott inför nästa år. What a party!
Visst, jag fick en skur öl och två vattenflaskor över hela mig i dag, men dusch finns ju alltid. Och så kanske det är något man får räkna med. Om man är på skolan får man ta konsekvenserna!
Nu befinner jag mig i alla fall i Casa de Tove och vi har just tvättat hennes bil. Den blev riktigt blank och fin! Snart är det dags för en öl, kanske till och med för mig.
Härliga dagar!

Bortskämda Pitebor

Jag har aldrig riktigt trott på det där med att vädret påverkar humöret. Under vintern, när de flesta ser ut som att döden är nära, hör man för jämnan att "det är vädret" som spökar. Jag har aldrig trott på det där... förrän nu.
Den här helgen har varit en riktig score!, trots att jag inte gjort något speciellt. Men det är vädret. Det ÄR vädret.
Punkt - och glad sommar!

Ps. Jag har totalt ignorerat glädjedödarna som hävdar att tempen imorgon kommer ligga på ca. 10°. Försök inte.


Sommar: Cornelis Vreeswijk - Sonja och Siw



RSS 2.0