Mitt Sverige i punktform. Jag älskar listor.

Jag har nyligen bestämt att måndagar är min bloggdag. Hittills har jag hunnit med två inlägg, som egentligen är helt betydelselösa (men hey, är det inte det bloggen är till för?) och nu är jag inne på mitt tredje. Jag sympatiserar verkligen det härliga uttrycket och den välkända klyschan "tredje gången gillt", och därför gör jag nu ett försök till ett aningens mer läsvärt inlägg. Helfestligt. Tema: Svenskt. Eftersom jag hoppar över det där med att summera midsommarhelgen, eftersom inlägget hade blivit på tok för långt and so on, så håller jag mig till traditionen att hylla Sverige, istället. Såhär i efterhand.
Inte alls i nationalismens tecken, utan helt enkelt en feel-good lista på mitt, och nio miljoner andras, avlånga land. Jag lär verka som en turistinformatör, men det bjuder jag på. 
Sååå, det här är mitt Sverige:

1. Kusten. I Sverige har vi turen att njuta av två kuster med olika vatten. På västkusten har vi det goooa folket, och där verkar livet för jämnan vara gött. Här äter vi skaldjur och aktar oss för maneter. Träden lutar en aning på grund av den nästintill ständiga blåsten. Men solen har en tendens att alltid skina och gör livet, som tidigare nämnt, gött.
Öst-/ostkusten tar större del av landet, och är kanske just därför min favorit. Här har vi huvudstaden med allt som hör till. Här är klimatet, enligt mig, faktiskt mer behagligt. Sköna stränder med varmare vatten, och bara ett stenkast från Finland. Hyvvää (eller något?)

2. Trosa. Kanske tillhör punkten ovanför, eftersom denna småstad - alternativt by - befinner sig just på ostkusten några mil söder om Stockholm. En riktig sommarstad med strandnära pubar och restauranger och en härlig camping. Klipporna vid stranden ger en idealisk sommarbild och fungerar dessutom som solmagneter.
Hit flyr alla Stockholmsbräätz, men de är lätta att ignorera. Segelbåtar och en ständigt skinande sol har varit två bevarande faktorer de gånger jag har vistats i denna idylliska sommarstad.

3. Impulsfester. I en park. Med en filt och kubb, alternativt en volleyboll. En gitarr, allsång och 3.5:or brukar fungera som ett utomordenligt recept på impulsfester i solnedgången.

4. Festivaler. Antitält har alltid varit min filosofi, men jag kan inte ändå inte motstå de närliggande festivalerna. Hultsfred har jag hört är en fempoängare, så jag antar att det är en bra festival. Men som sagt: tält. Nja.
Men Piteå Dansar & Ler, med tusentals besökare, fest och fylla, karuseller och bajamajor. Och min egen säng när kvällen är slut. Det är en riktigt festival, med ett ickelerigt slutresultat. I år kommer dessutom Mando Diao. DET lär bli en fempoängare.

5. Rix Morronzoo. Okej, festligt året runt men Roger, Titti och Gert (mina nyvunna vänner) hjälper mig verkligen igenom morgonen på jobbet. Och, även om jag absolut inte har någon clue hur det fungerar i andra länder, så känns det verkligen heeelsvenskt med ett radioprogram där man riktigt känner programledarna. Jag menar: Alice, Figaro, Magnus och allt som hör trion till. De bjuder till och med på sig själva på deras presentation på hemsidan, speciellt Titti. Ta del: http://www.rixfm.com/?specialcontent=programledare&programledareID=36#. Lattjo Lajbans.


Okej, det blev ett ruskigt långt inlägg som jag antar ingen själ orkar läsa igenom. Men det var roligt för mig i alla fall, och självcentrerad som jag är, var just det själva syftet.
Nu väntar sängen och min otroligt underhållande bok Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra) av Martina Haag. En riktig gobit. Finns dessutom på Åhléns för ynka 30:- . Gratisreklam. Godnatt.

Ps. Grattis, Du som lyckades ta dig igenom hela skiten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0