Generande framtidsvyer

"Al Gores engagemang i miljö- och klimatfrågor överrenstämmer med kommunens" säger fullmäktige och jag sätter frukosten i halsen. Att Piteå bjuder in USAs fd. vice president är tämligen ett skamligt förslag, med tanke på Piteås fattiga försök inom miljön.
Tidigare i år besöktes Mikael Färm, en av de miljöansvariga inom Piteå kommun, av två elever på Strömbacka. 50 % av besöket bestod av mig själv, i egen hög person. Och jag kan säga att Piteås satsning på miljön är med all säkerhet inte imponerande. Att informera skolor var den mest matnyttiga planen. Färm hade även, utan resultat, försökt övertala sina kollegor att köpa in miljövänliga tjänstebilar. Norrbottniabanan var ett hyfsat försök, men med tanke på att det ligger på (en otroligt) hal is är det ingenting att skryta över.
Majoriten av invånarna i Piteå är konservativt inställda när det kommer till miljöfrågor; först och främst behöver moralen och åsikterna reformeras i vår småstad innan vi välkomnar en Nobelpristagare.
Denne Nobelpristagares film utspelas dessutom främst i bilar och i flygplan. Han må vara lärd, men som sagt: mycket snack och lite verkstad.

Jag börjar längta mig bort härifrån.
 


Vart fan är Bjarne?

Kejdebrev ("foward this"-bajs), vampyrnoja, akvarium, frågetester och allt du bara kan tänka dig. Hur intressant är egentligen Facebook? För att citera en klok amerikan "Lunarstorm har bytt skepnad". Är det bara färgen som som skiljer sajterna åt? Eller är det faktumet att faktiskt vissa kändisar har en användare? Det spelar ändå ingen roll, vi kan ju läsa om dem i tidningen var och varannan dag.
Jag har inte lyckats knäcka koden till det unika med Facebook. Själv virrar jag mig bara fram mellan Ignore-knappen och Friend requests. Tydligen kan man lägga upp bilder i olika album, men så långt har jag inte kommit.

Men tacka fan för att jag ändå hänger där, av omedvetna skäl. Vad är det egentligen som lockar?

Paris Hilton har köpt en ny väska

Ibland slår det mig hur irriterad jag egentligen är på människor. Inte för att jag placerar alla i ett fack - kategorisering är inte min grej - men majoriteten av människor i alla fall. Det hela handlar om den besatta tanken angående kändisar - för att hålla mig till den bittra sanningen; b- (c-) kändisar. Jag tror inte jag klarar av ännu en löpsedel när Gathania gråter över utröstningen i Idol. Okej, jag erkänner att PROGRAMET är underhållande, men seriöst, förstasidan?
Jag förstår inte dessa människor som faktiskt ägnar sig åt att läsa igenom en milslång artikel när någon Idol-deltagare åkt ut, när det mesta ändå är tomma ord. Det rör mig ärligt talat inte i ryggen. Kvällstidningarna skriver det som människor vill läsa och just därför blir jag nästan rädd när jag traskar in på Statoil och blir bemött av:
"Peyre: silikon är ute"
För det första - snälla du, det har vi andra med högre IQ än 35 redan listat ut. För det andra - vem är egentligen intresserad?

Nej, jag blir bara förbannad, här kan jag inte sitta längre. Vissa av oss har faktiskt viktigare saker för oss - skumma igenom skolkatalogen!


There's more to come

Sara valde väg idag och åt vanlig mat på skolan. Då behöver jag inte ta mig bort till kyrkcenter för "Andakt och samtal". Det är ändå inte min grej, det där med samtal och så vidare.
- Kan du definiera din tro?
- Öh. Nä.
Det hade kunnat bli väldigt genant.

Nu rullar vi vidare. Nästa stopp: Miljömedveten.
Hejdå bilen, Pringels (inte för att jag äter Pringles så ofta, en gång per år sådär, men ändå!), Take-awaykaffet, blekt toapapper och framför allt BEN & JERRYS. Inte för att jag äter det så ofta heller - alldeles för dyrt - men jag kommer verkligen vara sugen under dessa tio dagar.
God damnit (jag får säga så nu)


Du var väl också med på det, GP?

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=707791
Det är lätt att vara efterklok, eller vad menar du Göran Persson? 
Sluta skylla på andra - om du tyckte fastighetsskatten skulle frysas behövde du inte lyssna på Nuder. Slag under bältet, PR-konsulten.
"Vill inte köra över Nuder" in my ass. Då skulle du inte nämnt det i boken. Inte för att jag är stormförälskad i ex-finansministern, men jag köper inte Perssons försök att bli rikare.
Kan du inte bara pensionera dig, käka en massa choklad, spela bridge och dricka konjak i din stora herrgård?

Anledningen till att jag du:ar : Persson lär med allra största sannolikhet läsa det här, eller vad tror ni?  

Alla har vi mindre bra dagar

För dagar som denna fungerar enbart specifika medel:
Seriepremiären av Ugly Betty, DH (!), kaffe, Djupviken och Tiger Lou - Sell out.


Imulsiv lathet

Drog en rövare imorse och fortsatte sova istället för att välja smärtans väg och kliva upp. Enligt min mening gjorde jag mig själv en tjänst; hela dagen har jag legat och läst. Hunden har varit ovanligt lugn med bara några få inslag av något som kan liknas vid ADHD. Efter några Rohypnol var han gosig igen.
En helt exemplarisk dag. Synd att jag missade lunchbönen, men det var totalt värt det. Det jämnade ut sig när jag istället knäppte fingrarna och bad innan middagen. Mikaela hamnade chocktillstånd och började attackera mig med en använd gaffel. Smällar man får ta.
Tyvärr missade jag en viktig skoldag. Hoppsan.

Varje bokmals önskan

Jag vill att Stieg Larsson ska vara vid livet. Det kan verka egoistiskt eftersom jag önskar att den fd. utomordentlige författaren ett fortsatt liv för att han ska skriva mer böcker, men seriöst - jag kan omöjligt vara den enda.
Han blev ju bara 50.
Världen är allt grym.


Det säljer, i alla fall

När jag glömt pappren och dylikt på skolan och det är länge kvar innan kvällens höjdpunkt (Desperate Housewives) har man inget annat val än att slå på TVn och se något skitprogram. Självklart har jag valt att se det värsta skitprogrammet av de alla. Vafaaan är Ranking the Stars?! Jag menar, tio kackelhönor och en av Alcazarkvartetten som pratar i munnen på varandra och rankar varandra i olika ämnen. "Fulast på måndagmorgon" och de som känner sig träffade kan inte ens försöka dölja sin besvikelse.
När Alcazar-b-kändisen började dansa runt med skakande rumpa bland alla tjejerna föll min haka ned till vaderna. Jag kan ge mitt liv på att han bara fick jobbet eftersom han är gay. Eller så var han den enda kandidaten som faktiskt kunde tänka sig vara programledare för ett program som totalt saknar värde men som faktiskt framkallar ett sug efter att få se mer. Ta inte detta sug som något positivt; jag väntar bara på mer pinsamheter som pressen sen kan håna till döds.

Men då vet jag i alla fall - om jag någonsin blir utvikningsbrud kan jag få sitta i panelen på ett blaskprogram tio år senare. Jag kan ju alltid försöka bli tillsammans med tredjemålvakten i ett dåligt fotbollslag också. Works like a charm, tydligen.


Monsterfobi

Länge har jag undrat varför vissa väljer att sitta i trappen i glasentrén på skolan. Stengolv kan inte vara en fröjd för arslet och dessutom blir de smutsiga. Jag vet inte riktigt vad det är med den där trappen, om det ligger någon slags formel över den; alla som väljer att ödsla sin tid i stentrappen har stora, vida byxor i något slags prassel-matrial. Kepsen är även den självklar och hos det feminima könet används kajalpennan rätt flitigt.
Min frustration över detta fenomen ligger helt enkelt i rädslan som uppkommer var gång jag ska passera - jag är livrädd för trappmonstrerna. Tänk om de skulle fälla mig eller (ännu värre) att jag skulle ramla av mig själv och att de skulle skratta åt mig och kasta deras Yamaha-kepsar på mig och måla könsorgan på min kind med kajalpennorna.
Uuuuh.


Kraftansträngning

Det slog mig att Sassys uppgift är otroligt mycket värre än min, och lär verkligen sätta henne på prov. Medan jag kan sitta tillbakalutad i en stol med ryggstöd och käka pepparsås dras Sassy med det grymma faktum att hon inte får äta något som kommer ifrån djur. Vegan tio dagar framåt. Stackars Sassy, som är gift med ett smörpaket.
Jag ska verkligen be en bön för henne.

Ny början

Kiruna erbjöd mer party än vad Piteå någonsin gjort, kan jag faktiskt påstå. Med betydligt färre invånare har de ändå fler uteställen. Det var en helt sjuk helg och mer än så behöver jag inte avslöja.


Från idag och tio dagar framåt är jag: religiös. På onsdag ska jag till Furunäsets kyrka på gudstjänst och servering av pepparsås. Hoppas någon annan mat tillkommer med såsen, då kommer det bli helt värt det.


Sista dagen - en vanlig dag, trots allt

Sista dagen som hälsofreak nu. Inte för att det hade spelat någon roll, jag har ändå varit lika osund. Jag lär förbli oföränderlig hela mitt liv. Det bor en mycket fet man inuti mig.
Anyway, mot något mycket roligare: Imorgon drar jag och Zara vårt partyhumör till - trummvirvel - KIRUNA!

Nu: packing my ass off.

När de andra i klassen sliter som aldrig förr

Världens bästa vecka; praktik på skolan vilket menas att jag och dear Sassy bestämmer våra egna tider och får jobba med vad vi vill. Detta är resultatet. Jag, Sassy och Tobbe sitter i datasalen och gör i princip ingenting. Lyssnar på Bob Dylan. Det var dessutom bra mat idag.
Det kan alltid bli bättre, jag hade kunnat vara miljonär och vara gift med Maroon 5-baben, men man kan inte få allt.

För din egen skull bör du inte läsa detta

På denna ofantligt tråkiga fredagkväll tillbringar jag min tid framför datorn, bredvid pappa i soffan. Självklart är Die Hard på. Har ingen aning om vilken av filmerna i triologin som visas just nu, men jag har en svag aning om att det är tvåan. Enbart för att jag tyckte mig höra mamma surra om det tidigare idag.
Men vänta nu. Jag är ju helt fel ute - en ny Die Hard-film har väl ändå kommit ut? Ja, då är det med säkerhet inte en triologi längre.
Detta måste vara en otroligt underhållande läsning, det förstår jag. Fyi vill jag inte sitta här och skriva meningslösa inlägg men till saken hör att jag ska upp tidigt i morgon och en tråkig fredagkväll är resultatet.
Jag borde skriva något mer intressant. Kanske om varför Linda Skugge helt plötsligt har börjat blogga för 'Amelia' och lägger bl.a. upp bilder på 'Dagens outfit'. Jag trodde det hörde till den yngre generationens stora passion, men självklart ska jag inte vara så dömande. Jag menar, även jag har en blogg på VR. 
On the other hand: Skugge kan ju faktiskt vara ironisk. Det hade varit till det bättre, med tanke på hur tråkig hennes blogg verkar vara. Jag hade förväntat mig mer.
Men vem är jag att döma, jag skriver om Die Hard och mitt projektarbete. Vem fan är intresserad av det?




Jag varnade dig.

Min väg av hinder

Just nu känns det helt okej att det är helg, men det är bara för att jag är extremt mätt. Ni vet, sådär mätt att man inte kan bli förvånad om någon frågar om man är gravid. På grund av denna mättnad är jag inte ett dugg sugen på chips eller godis (eller smältost), vilket är till min stora tillfresställelse. Jag lär dock vara extremt sugen på laktritsdödskallar om någon timma. Men det får jag ta itu med senare.

PS. Jag åt en godis idag. Jag fick den av Karlsson i min klass och då kan jag inte annat än att ta emot den. Karlsson är nämligen Hälsofreaket nummer ett, jag lovar. Dessutom tillade hon: "Innan varje tävling åt Magdalena Forsberg en chokladkaka". Då åt jag godisen.

PPS. Jag höll på att dricka kaffe idag - igen. Men, i sista sekund, lade jag undan Ewes kopp och suckade. Sedan spelade jag Svarte Petter och blev så glad över att jag inte förlorade så jag glömde bort besvikelsen över kaffet.


Confession

Jag drack kaffe idag. Min svaghet är det bästa som har hänt mig på länge. När jag väl druckit en klunk var det ingen idé att sluta - skadan var redan skedd. Så jag drack en till kopp. Och en till. Sedan mådde jag illa, men nu mår jag skitbra.
Sassy lär inte bli glad, hon som följer sina regler så strikt. Jag erkänner nog bara om hon frågar och då var det bara en kopp. Eller kanske bara en halv. Högst.

Paranoid

Jag gillar verkligen inte den här veckan. Överallt ser jag smältost och godis. Nu ska jag gå och göra gröt... andra gången idag. Jag hatar gröt.

Fanclub

Nu har jag och Sassy börjat med projektarbetet och jag är hyfsat död, redan efter första dagen. Dag ett av tio som träningsnörd, vilket menas att jag:

måste träna minst 2 h per dag, valfri träningsform
inte får äta mättat fett eller socker
inte får dricka kaffe

Och detta bemöttes jag av idag:

en nästan full godispåse när jag kom hem och var hungrig och slö
en halvfull ostkrokspåse
dåligt väder
McDonaldsmat

Jag har:

inte ätit en enda godis
inte ätit en enda ostkrok
varit ute och gått (powerwalk, of course) två gånger, totalt 2 h
ätit en sallad

Go me.

RSS 2.0